POLITICA 15 ianuarie 2021

Antal Árpád: „În următorii patru ani vor fi realizări mai multe decât au fost în ultimii 10 ani la un loc”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1362 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat, în prima conferință de presă organizată în 2021, că este convins că în următoarea perioadă vor fi vizibile mai multe realizări ale administrației sale decât în ultimii 10 ani la un loc. Tot el a punctat că începând de anul acesta se va pune mai mult accent pe comunicarea cu cetățenii, ba chiar că vor fi organizate consultări și întâlniri cu cetățenii, pe cartiere.  

Antal Árpád a punctat că este începutul unei perioade de trei ani și jumătate în care nu vor fi alegeri, prin urmare nici promisiuni care să fie puse pe seama campaniilor electorale.

„În următorii ani se vor întâmpla mult mai multe lucruri decât s-au întâmplat în ultimii 10 ani. (...) Aș vrea foarte mult ca relația dintre cetățeni și primărie să se schimbe în bine în perioada următoare. Haideți să punem deoparte aceste prejudecăți că se întâmplă lucruri pentru că vin alegerile și să avem un dialog mai constructiv între primărie și cetățeni. Încercăm să muncim împreună, pentru că este interesul nostru comun ca acest oraș să se dezvolte și să ne simțim mai bine în acest oraș, iar acest lucru nu depinde doar de mine, depinde în aceeași măsură și de cetățenii acestui oraș, de felul în care se raportează la proiectele primăriei, de felul în care împreună reușim să realizăm lucruri mari”, a spus primarul Antal Árpád, care a punctat că vor urma diverse consultări cu cetățenii, chiar și la nivel de cartiere, „să arătăm ce am făcut în cartierul respectiv și ce planuri avem în perioada următoare”. 

În același context, edilul a vorbit și despre faptul că printre obiectivele principale se vor regăsi atât proiecte mari, ca de exemplu centura ocolitoare a orașului, dar și proiecte mici, dar la fel de importante, ca amenajările din zona blocurilor, parcări, locuri de joacă, de pildă. Totuși, acesta nu a oferit exemple cu privire la proiectele care sunt prioritare în acest an, pentru că, spune acesta, „rezolvarea unei probleme care pentru mine este prioritară, pe de o parte s-ar putea să nu fie prioritară pentru majoritatea cetățenilor”, explicând că fiecare vede lucrurile în mod diferit. 

„Nu vom rezolva toate problemele orașului nici în următorii patru ani, dar sunt convins că în următorii patru ani vor fi realizări mai multe decât au fost în ultimii 10 ani la un loc”, a punctat din nou edilul.

Întrebat ce stă la baza acestei afirmații, primarul a vorbit și despre proiectele europene deja contractate, dar și despre noile linii de finanțare care s-au deschis, cât și despre faptul că România va avea parte, în următorii doi-trei ani, de o Guvernare stabilă. 

„În acest moment avem proiecte europene undeva peste 100 de milioane de euro, care sunt semnate și sunt în diferite faze ale licitațiilor, pe 1 ianuarie a pornit noul ciclu financiar al Uniunii Europene, ceea ce înseamnă noi proiecte pe care le vom depune și parte din aceste proiecte se vor realiza în următorii ani și nu în ultimul rând, este acest Program Național de Redresare și Recuperare, PNRR, prin care, la fel, vom putea realiza fel și fel de investiții”, a explicat Antal Árpád, amintind aici și de diverse investiții private (universitate, fabrici, blocuri de locuințe). 

„Cred că se vor întâmpla multe lucruri care vor schimba în bine viața cetățenilor din municipiul nostru”, a concluzionat, într-o notă optimistă, primarul. 

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.