POLITICA 21 iunie 2022

Antal Árpád, despre decizia stopării angajărilor la stat: „Practic, ne faultăm singuri”

de Iulia Drăghici - Taraș | 789 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spune că decizia de a sista angajările în sistemul de stat începând cu data de 1 iulie a.c. este o greșeală, mai ales în contextul actual, în care este nevoie de oameni pregătiți, care pot să acceseze și să profite de multiplele surse de finanțare pentru dezvoltare. 

Pe de o parte, cei care acum doresc să se angajeze la primărie sau în alte instituții publice încă au această posibilitate. Și noi am lansat mai multe concursuri, până la 1 iulie, când se va opri. Întotdeauna au fost perioade ciudate. (...) Această decizie care s-a luat în ceea ce privește angajările în administrația publică locală și centrală este un fault. Practic ne faultăm singuri, în condițiile în care avem nevoie de oameni pentru multitudinea de proiecte care sunt în derulare. Vorbim de foarte multe fonduri europene care ar trebui atrase de România și, în loc să încurajăm acum angajările, să existe personal calificat și motivat să facă aceste proceduri, noi oprim. Pe mine nu mă mai surprinde nimic în țara asta, dar vă spun, este de predat la universitate cum nu e bine să faci și să iei anumite decizii în administrație, cum este acum această blocare a posturilor”, a declarat edilul din Sfântu Gheorghe, joi, într-o conferință de presă, la solicitarea Observatorului de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

Guvernul a aprobat joia trecută, 16 iunie, printr-o ordonanță de urgență, suspendarea ocupării prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie și până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice.

Potrivit Ministerului Muncii, „măsura suspendării ocupării posturilor vacante din administrația publică a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice, în vederea asigurării sursei de finanțare a pachetului de măsuri pentru menținerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile și continuarea activităților economice, recent adoptat de Guvern, cu respectarea angajamentelor asumate în ceea ce privește încadrarea în ținta de deficit”, se arată într-un comunicat de presă. 

Sursa foto: Facebook

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.