POLITICA 21 mai 2010

Antal Arpad: Când nu mai sunt partenerele UDMR, partidele româneşti devin antimaghiare

de Covasna Media | 608 vizualizări
Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susține că în momentul în care nu mai sunt partenerele Uniunii partidele româneşti devin antimaghiare, referindu-se în special la PNL, care s-a opus predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităților naționale. Antal Arpad a declarat, joi, într-o conferință de presă, că liberalii au greşit când s-au opus predării Istoriei şi Geografiei României în limbile minorităților.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susține că în momentul în care nu mai sunt partenerele Uniunii partidele româneşti devin antimaghiare, referindu-se în special la PNL, care s-a opus predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităților naționale.

Antal Arpad a declarat, joi, într-o conferință de presă, că liberalii au greşit când s-au opus predării Istoriei şi Geografiei României în limbile minorităților. Antal a spus însă că nu comentează încă votul dat în Camera Deputaților deoarece este prudent.

„Sunt un pic mai prudent, cunoscând politica dâmbovițeană, şi nu e bine să spui «hop» înainte de a sări gardul. Vreau să văd întâi că legea va fi votată şi în Senat, că este semnată de preşedinte, că nu este atacată la Curtea Constituțională. Întâi să apară în Monitorul Oficial, apoi îmi voi spune părerea, fiind mai prudent“, a spus Antal.

În opinia acestuia, este normal că şi parlamentarii PDL au susținut articolele referitoare la învățământul în limba maternă, deoarece, dacă UDMR şi PDL sunt împreună la guvernare, înseamnă că Uniunea a intrat acolo, dincolo de obiectivele generale, şi pentru unele concrete legate de comunitatea maghiară.

În ceea ce priveşte poziția parlamentarilor din opoziție, în special a liberalilor, Antal Arpad a afirmat că partidele româneşti, în momentul în care nu mai sunt partenerele UDMR, devin antimaghiare.

„Dacă liberalii cred că pot obține voturi pe acest segment, se înşeală şi le dau un sfat gratuit, ca sociolog: dacă cineva de la PNL crede că alegătorii PRM vor sta la cozi în fața sediilor PNL ca să se înscrie în partid, greşesc”, a conchis liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Camera Deputaților a decis, miercuri, prin adoptarea articolului 37 din Legea educației în forma Guvernului, în absența liberalilor, ca doar disciplina Limba şi literatura română să nu fie studiată în limba maternă de către minoritățile naționale. În varianta Comisiei de învățământ, articolul prevedea ca şi disciplinele Istoria românilor şi Geografia României să fie studiate în limba română de minoritățile naționale. Această prevedere fusese adoptată de comisie la propunerea liberalilor.

De altfel, miercuri, la votarea articolului 37 din Legea educației, în forma Guvernului, deputații PNL au părăsit sala de plen. În varianta Guvernului, articolul prevede că, „în cadrul învățământului preuniversitar cu predare în limbile minorităților naționale, toate disciplinele se studiază în limba maternă, cu excepția disciplinei Limba şi literatura română“.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 13

Adaugă comentariu
florin, 26 mai 2010
hu, mai lasa-ne, in Romania, minoritatile au cele mai multe drepturi, nu ai sa vezi tara in lume in care minoritatile sa aibe atatea drepturi.Nici un roman nu cred ca uraste un ungur fara motiv. Sti citeste integral
Janos Iuhas, 24 mai 2010
Când un partid va specula familiile cu sânge şi românesc dar şi maghiar va lua multe voturi, apoi şi de la cei care au prieteni şi vecini din cealantă patre şi va falimenta udmr şi prm.
florin, 24 mai 2010
Udmr e un partid instigator si sovinist. Cum sa nu fie partidele romanesti anti maghiare, cand sunteti un partid tradator, faceti aliante, dar pana la urma pupati alte partide care sunt la putere. citeste integral
hu, 24 mai 2010
Pina egzista un Roman, este si va fi inpotriva Unguri-lor asta stim si simtim cu zi. Pentru forte politice pina e benefic UDMR,va fi la guzernare,dupa aia afara. Dinpacate in Romania este mare: citeste integral
capcaunul, 23 mai 2010
milut e absurd acum sa dam vina pe udmr.
milut, 22 mai 2010
udmr este raspunzatoare pt dezastrul in care este romania . din 96 a sustinut toate partidele pt a fi la putere. daca nu sustine la putere pe toti incompetentii ,pana acum poate se facea vreo citeste integral
ion, 21 mai 2010
Pai cam asta e politica. Ce, el ar face altfel ? Nu cred. Ar trebui desfintate toate partidele. Ce aia o mie si una de partide.Atata vreme cat exista atatea partide nu vor exista bani.
secuiul, 21 mai 2010
"Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susține că în momentul în care nu mai sunt partenerele Uniunii partidele româneşti devin antimaghiare" Adica unica posibilitate ca "partidele citeste integral
Lili, 21 mai 2010
Sunt absolut de acord cu dl Antal, aceeasi situatie am sesizat-o anterior intr-un comentariu la declaratia liderului PDL Covasna, Dl Manolachescu. Pozitia partidelor romanesti in privinta tuturor citeste integral
florin, 21 mai 2010
Sunteti complici la genocidul populatiei, degeaba o dati cotita, pai voi credeti ca vor apuca copiii sa mai invete carte cand taiati in carne vie, nu or sa mai aiba cine invata carte indiferent de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.