POLITICA 18 februarie 2020

Antal Árpád a anunțat oficial că mai vrea un mandat de primar la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2676 vizualizări

Candidatul UDMR a făcut anunțul în aceeași zi în care, în urmă cu 4 ani, era reținut de DNA 

Actualul edil șef din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat că va intra într-o nouă cursă electorală pentru Primăria reședinței de județ, din partea UDMR. Acesta a făcut publică intenția sa în 17 februarie, din „vârful” hotelului Bodoc. Nu a fost aleasă întâmplător nici data, nici locația, după cum a ținut să precizeze chiar primarul.  

În urmă cu fix patru ani, am fost trezit de jandarmi, în loc de alarmă. Noi, cei care suntem astăzi aici și foarte mulți dintre cei care sunt pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe, suntem interesați ca acest oraș să fie dinamic, să fie un oraș care se dezvoltă. Dar trebuie să știți că nu toți gândesc așa. Nu toată lumea vrea ca acest oraș să se dezvolte dinamic, nu toată lumea vrea ca Sfântu Gheorghe să fie un oraș model în România. Iar cei care nu doresc acest lucru au făcut ceea ce au făcut în urmă cu patru ani și mi-am pus atunci întrebarea dacă fac bine sau fac rău dacă încerc să continui munca pe care am început-o. De foarte multe ori am avut momente în care am crezut că fac mai bine orașului dacă renunț. Dar feedback-ul venit din partea cetățenilor m-a făcut să iau decizia să continui. (...) Deci vreau să vă anunț astăzi, aici, că în iunie voi candida din nou, împreună cu echipa mea, la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și pot să vă asigur că în următorii 10 ani municipiul Sfântu Gheorghe va avea o dezvoltare și mai radicală și mai pozitivă decât a avut în ultimii 10 ani”, a explicat Antal Árpád. 

Referitor la locația unde s-a făcut anunțul noii intenții de a candida, acesta a punctat că dărâmarea hotelului Bodoc va însemna un nou început pentru Sfântu Gheorghe, locația fiind de fapt un simbol al comunismului. 

„Locația pe care am ales-o este un simbol al orașului, este simbolul comunismului, al unor vremuri care ne-au făcut foarte mult rău. Vreau să vă anunț că prin faptul că vom demola această clădire, vom încheia această perioadă și vom începe o perioadă nouă, pentru secolul al XXI-lea, prin faptul că vom construi cea mai modernă clădire care va servi cultura și tineretul din România. Clădirea pe care o vom construi va fi noul simbol al orașului”, a spus luni Antal Árpád. 

În ceea ce privește cea mai mare de realizare de până în prezent din „cariera” de primar, Antal Árpád a adus în discuție faptul că „oamenii se simt mai bine în acest oraș”. 

Cea mai mare realizare este faptul că suntem o comunitate unită, suntem o comunitate mult mai unită decât în alte orașe. Evident, nu suntem într-o unitate perfectă. Sunt încă foarte multe divergențe. Unii ar dori să meargă peste tot pe biciclete, alții cu mașina. Unii ar dori ca totul să fie în limba maghiară, alții ca totul să fie în limba română. Deci nu este o unitate perfectă, din acest punct de vedere. Însă în ceea ce privește lucrurile importante ale orașului, cred că 90% gândim la fel”, a mai explicat edilul șef. 

Totodată, primarul a spus că își va axa campania pe a transmite că UDMR este deschis politicilor verzi, în sensul de a identifica parteneri și soluții care să facă din Sfântu Gheorghe un oraș ecologic.

Cât despre mesajul transmis electoratului românesc, Antal Árpád a punctat că dorește „să construim împreună un oraș modern în Transilvania și în România”. 

Antal Árpád, născut în 10 august 1975, a candidat prima dată la funcția de primar în 2008, după ce anterior a încheiat un mandat de deputat al UDMR în Parlamentul României. Acum își exercită al treilea mandat de primar. 

În urmă cu patru ani, acesta era acuzat de către Direcția Națională Anticorupție de abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate, cumpărarea de influență, trafic de influență și deturnare de fonduri. Dosarul a fost clasat în iulie 2019, moment în care primarul covăsnean și-a dovedit nevinovăția. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.