POLITICA 15 decembrie 2017

Antal Árpád: 2017, un an pierdut pentru România

de Iulia Drăghici - Taraș | 1123 vizualizări

„Majoritate politică dă semne de foarte multe ori că nu este capabilă să guverneze această țară”

Primarul Antal Árpád, care este totodată președintele UDMR Sfântu Gheorghe, a comentat joi, într-o conferință de presă, situația actuală a politicii din România și a spus că în prezent coaliția de guvernare, formată din PDS – ALDE, nu numai că dă semne că nu este capabilă să guverneze țara și că are mari probleme de comunicare, dar și că încalcă principii ale statului de drept.

Edilul covăsnean, fost deputat, este de părere că în România ar trebui să existe legi care să îi sancționeze pe parlamentarii care nu respectă hotărârile Curții Constituționale.

„Consider că acest an a fost un an pierdut pentru România, un an pierdut pentru autoritățile locale, pentru că există această luptă între, cum îi spun unii, statul paralel sau cum îi spunem noi statul „adânc” și o majoritate politică care de foarte multe ori dă semne că nu este capabilă să guverneze această țară și care, din păcate, are probleme foarte mari la a comunica și a explica anumite decizii. Foarte mulți cetățeni în această țară nu înțeleg de ce se iau anumite decizii. Un lucru trebuie să înțelegem cu toții: statul de drept începe acolo unde Parlamentul armonizează legile în funcție de deciziile luate de Curtea Constituțională. Dacă ajungem acolo încât să contestăm legitimitatea Curții, atunci este un bai mare, chiar sfârșitul statului de drept. Să spunem astăzi că nu suntem de acord cu deciziile Curții Constituționale nu este un lucru corect. Mai mult decât atât, cred că ar trebui să existe un termen care dacă nu se respectă, în cazul în care există o decizie a Curții Constituționale care spune că legea sau articolul de lege sunt neconstituționale, și Parlamentul nu pune de acord hotărârile, legile, articolele cu decizia Curții, atunci să existe anumite sancțiuni împotriva parlamentarilor, pentru că nu este normal să existe o decizie a Curții Constituționale și un an sau un an jumătate  sau doi ani să nu se întâmple nimic. Prin asta, practic se blochează alte activități care au legătură cu acea decizie”, a spus Antal Árpád.

„Eu sper că statul de drept se va întări în România, sper că tot ce înseamnă separarea puterilor în stat se va realiza și fiecare putere își va îndeplini atribuțiile în mod independent. Cred că asta înseamnă un stat de drept modern”, a încheiat primarul din Sfântu Gheorghe.

 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 17 decembrie 2017
reminder: udmr a aparat psd prin abtinerea de la votarea motiunii de cenzura
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.