POLITICA 17 septembrie 2019

Antal Árpád: „România nu e stat unitar, e federație a grupurilor mafiote”

de Iulia Drăghici - Taraș | 968 vizualizări

Niciunul dintre candidații la prezidențiale, dacă va fi ales, nu va putea aduce o schimbare în România într-un timp rezonabil, a declarat vineri, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Acesta a continuat spunând că România zilelor noastre nu este nici pe departe de a fi un stat unitar, cum scrie în Constituție, ci este mai degrabă unul federal, controlat de grupurile mafiote, făcând referire chiar și la cazul Caracal. 

Primarul din Sfântu Gheorghe Antal Árpád a spus vineri că în această vară a avut ocazia să viziteze Germania și că după ce a văzut cât de mult se muncește acolo, ce sistem există și cum se raportează oamenii la autorități, a tras niște concluzii vizavi la ceea ce există în România. 

Am ajuns la concluzia că România nu e așa cum spune Constituția, un stat unitar, ci este un stat federal. Statul federal este de fapt o federație a grupurilor mafiote din România. De aceea spun că e un stat federal, pentru că statele federale au acest specific că fiecare mini-stat are regulile lui. Veți vedea că și în România aceste grupuri mafiote care de fapt controlează toată  țara, de la Constanța până în Timișoara și din Giurgiu până în Maramureș și care nu se formează neapărat teritorial. Deci nu se poate spune că un grup mafiot este în județul Timiș, pentru că trec peste județe, de multe ori și peste granițele țării, dar este de fapt o alianță a acestor grupuri și fiecare are regulile lui. De asta spun că este federal, nu unitar. Nu este regula aceeași în Caracal, cum este în Timișoara, ca să nu spun Caracal și Odorheiu Secuiesc, așa cum prefera să spună domnul fost președinte Traian Băsescu. (...) Cred că în aceste luni am văzut diferența imensă dintre Caracal și Odorheiu Secuiesc. Oricine merge în Odorheiu Secuiesc va simți că nu este în Caracal și că nu este aceeași autonomie. Nu putem să vorbim despre acest principiu de stat unitar, pentru că statul unitar înseamnă că sunt aceleași legi, le interpretăm la fel, vedem lumea la fel, regulile sunt aceleași și în Caracal  și în Târgu Secuiesc. Și nu sunt. Nici măcar regulile mafiei, acestor grupuri mafiote nu sunt unitare în diferite zone ale acestei țări. Și asta este tragedia noastră”, a spus vineri primarul, care a precizat și că ar putea să regrete aceste declarații.  

Întrebat dacă președintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat la prezidențiale ar putea să facă „România un stat unitar”, Antal Árpád a ezitat. 

Vă spun foarte sincer că eu nu cred că există cineva care poate să facă din România un stat unitar. Kelemen Hunor e omul care probabil ar putea să aducă România cât mai aproape de acest statut de stat unitar în România, dar nu cred că este cineva care poate să facă asta. Lucrurile sunt atât de departe duse de o lume civilizată în țara noastră, acest amestec între servicii secrete, mafie, politicieni, că ceea ce vedem noi din Caracal e doar vârful icebergului”, a încheiat edilul. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.