POLITICA 24 septembrie 2021

Antal Árpád: „O societate nu poate să funcționeze dacă întotdeauna câștigă cei care nu respectă regulile”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1030 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spune că este binevenită oferirea de avantaje persoanelor care au acceptat vaccinarea împotriva COVID-19, ca de pildă exceptarea acestora de la restricțiile de circulație pe timp de noapte. 

Uitați-vă ce s-a întâmplat în Ungaria. Fiecare vaccinat, încă din primăvară sau din iarnă, a primit un card și cel care avea card putea să intre în restaurant, cel care nu avea card nu putea să intre în restaurant. Adică dacă nu faci o diferențiere, atunci, (...) din nou ajungem în situația că vor „câștiga” cei care nu respectă regulile. Iar o societate nu poate să funcționeze dacă întotdeauna câștigă cei care nu respectă regulile”, a declarat joi, într-o conferință de presă, Antal Árpád. 

Guvernul a aprobat, joi, prin hotărâre, noile măsuri propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19, stabilind, între altele, că persoanele vaccinate anti-COVID din localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori se pot deplasa în afara locuinţei/gospodăriei și în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 - 5,00. 

În centrele de vaccinare din județul Covasna, 77.270 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din care 33.564 de inoculări sunt de rapel, au fost administrate de la începutul campaniei și până joi. De asemenea, 5.595 de vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete, nu necesită rapel. De subliniat și că sunt doar 59 de vaccinări înregistrate în ultimele 24 de ore. 

Totodată, joi au fost raportate încă 52 de cazuri noi de COVID-19 în județul Covasna.

Foto: Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.