POLITICA 4 februarie 2021

Antal Árpád: „Nu e nici prima oară și probabil nu va fi nici ultima când UDMR va nominaliza un prefect”

de Daniela Luca | 1168 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care este totodată și președintele UDMR Sfântu Gheorghe, a confirmat oficial că partidul pe care îl reprezintă va nominaliza prefectul pentru județul Covasna, dar încă nu a făcut public nici un nume.

„Conform negocierilor din coaliția de guvernare în cinci județe va nominaliza UDMR prefect – Cluj, Sălaj, Arad, Satu Mare și Covasna și în momentul în care nominalizarea va fi oficială, vom anunța. Nu e nici prima oară și probabil nu va fi nici ultima când UDMR va nominaliza un prefect. Noi întotdeauna ne-am dorit să avem relații instituționale corecte cu instituția prefectului și acest lucru sperăm că se va realiza și în perioada următoare. Trecând peste amenzi sau alte șicane, de foarte multe ori am avut o relație instituțională corectă cu prefectura. Au fost și momente tensionate, dar depinde foarte mult și de persoana prefectului și de ce sarcini a primit acesta”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. 

Totodată, miercuri, USR Covasna a anunțat, prin intermediul Facebook, faptul că îl propune pe Dulányi-Balogh Szilárd, liderul filialei județene, de profesie jurist, pentru funcția de subprefect al județului. Nominalizarea a venit după rezultatul negocierilor dintre partidele aflate la guvernare. În cadrul acestora  s-a stabilit că UDMR va propune prefectul pentru județul Covasna, Alianța USR – Plus un subprefect, iar PNL pe al doilea.

Actualul prefect al județului Covasna, Iulian-Constantin Todor, a fost numit în decembrie 2019 la propunerea Partidului Mișcarea Populară, iar discuțiile în ceea ce privește înlocuirea au apărut în spațiul public după alegerile parlamentare de anul trecut, care au dus la schimbarea configurației politice a Guvernului.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.