POLITICA 11 martie 2022

Antal Árpád: „După doi ani, vom putea organiza și 15 Martie și Zilele orașului în condiții normale”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2584 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a anunțat oficial că datorită ridicării stării de alertă și implicit măsurilor anti-pandemie, Zilele Sfântu Gheorghe și festivitățile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni se vor organiza în condițiile de acum doi ani, fără restricții.  

„După doi ani de pauză vom putea organiza și 15 Martie în condiții normale și restricțiile care erau pentru Zilele orașului în ceea ce privește capacitatea sălilor și așa mai departe, fiind eliminate, putem să vindem mai multe bilete, ceea ce se și întâmplă. Începând de azi s-au reluat vânzările de bilete, de exemplu, pentru săptămâna culturală, unde, în 2 ore și 25 de minute s-au epuizat biletele puse în vânzare în primul tur”, a declarat Antal Árpád joi, într-o conferință de presă. 

„Sper că suntem suficient de deștepți să învățăm din ce a fost în ultimii doi ani și să trăim mai bine”

Întrebat dacă consideră oportună ridicarea totală a restricțiilor, având în vedere că există în continuare cazuri de infectări cu SARS-COV-2, primarul a spus atât că în prezent se cunosc mai multe despre virus decât în valurile anterioare ale pandemiei și de asemenea, că un indicator util de luat în considerare este ocuparea paturilor la Terapie Intensivă. 

„Cred că noi acum știm mult mai multe decât am știut acum doi ani. Știința și medicina au arătat că avem mult mai multe informații despre acest virus și ultima mutație a fost una în defavoarea virusului și în favoarea noastră, în sensul în care a fost foarte contagios, dar mai puțin periculos. Întotdeauna am spus că cel mai important indicator pentru autorități este numărul de persoane internate la Terapie Intensivă. Dacă numărul celor de la Terapie Intensivă este în scădere, atunci poți să te relaxezi, dacă este în creștere, atunci trebuie să aduci restricții, pentru că practic, pui sistemul sanitar în situația în care să se blocheze și pacienții să nu poată să fie tratați. Acum vedem foarte clar că numărul pacienților de la Terapie Intensivă este în scădere. Evident, asta nu înseamnă că lucrurile bune pe care le-am învățat în pandemie, la acelea trebuie renunțat, adică tot ce ține de igienă, de a avea grijă de noi și de alții trebuie să rămână. Eu am învățat de la bunici că omul deștept învață din greșelile altora, iar oamenii proști nu învață nici din greșelile proprii. Eu sper că suntem suficient de deștepți să învățăm din ce a fost în ultimii doi ani și să trăim mai bine”, a spus primarul din Sfântu Gheorghe.

Starea de alertă din România a încetat de miercuri, de la miezul nopții, astfel că măsurile restrictive au fost eliminate. În acest context, ministrul sănătății a spus că „prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare”. 

În județul Covasna, joi au fost raportate 20 de cazuri noi de îmbolnăviri COVID-19. Incidența era de 2,11/1000. La Sfântu Gheorghe erau 179 de cazuri active și o incidență de 2,82. 

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.