POLITICA 22 decembrie 2021

Antal Árpád: „În primăvară vor începe lucrările efective la șoseaua de centură”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2089 vizualizări

Printre cele mai importante investiții care vor debuta în 2022 la nivelul municipiul Sfântu Gheorghe se numără centura orașului, spune primarul Antal Árpád. 

Vestea bună este că s-au finalizat licitațiile la foarte multe lucrări și avem semnate contracte de execuție. (...) În primăvară vor începe lucrările efective la șoseaua de centură, va fi o investiție foarte mare, de aproape 70 de milioane de euro și cred că va fi și o investiție foarte benefică pentru comunitate, dar va fi și foarte vizibilă. Va fi o lucrare de anvergură”, a spus marți, într-o conferință de presă, edilul. 

În august 2021, CNAIR a desemnat firma câștigătoare pentru proiectarea și execuția „Variantei de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe”. Este vorba despre Asocierea formată din SC GOTT STRASSE SRL & SC EUROSTRADA SRL & SC PERFECT CONSULT EUROPE SRL & HYDROSTROY AD.

Ocolitoarea va avea o lungime de 11,56 km, iar prin studiul de fezabilitate, proiectul a fost estimat la 292,3 milioane de lei fără TVA.

Implementarea acestui proiect presupune realizarea a 4 intersecții giratorii, astfel: intersecție giratorie cu DN12, km 0+000; intersecție giratorie cu DJ103B la km 3+268; intersecție giratorie cu DN13E la km 8+032; intersecție giratorie cu DN12, km 11+556.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare și trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.