POLITICA 12 februarie 2020

Ales local din Vârghiș, în conflict de interese pentru că a votat salariul soției

de Iulia Drăghici - Taraș | 2069 vizualizări

Agenția Națională de Integritate a publicat marți, 11 februarie, un comunicat de presă care îl vizează, printre alții, și pe alesul local din comuna Vârghiș, Szőcs Dénes. Acesta este acuzat de conflict de interese administrativ pentru că, în timp ce ocupa funcția de viceprimar, a votat o Hotărâre de Consiliu Local care avea în discuție o funcție ocupată de soția sa. Primarul spune că de la sfârșitul anului trecut, Consiliul Local a votat schimbarea viceprimarului, astfel încât cel în cauză a rămas în prezent doar cu funcția de consilier local. 

În calitate de viceprimar (mandatul 2016 – 2020) (n.red. Szőcs Dénes) a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local din data de 26 ianuarie 2018, în urma căreia s-a încheiat o dispoziție în data de 01 martie 2019 privind reîncadrarea soției sale în funcția de consilier principal în aparatul de specialitate al primarului, precum și stabilirea salariului lunar, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că soția acestuia va beneficia de pe urma adoptării acestor documente”, arată comunicatul de presă transmis de ANI. 

Fostul viceprimar nu a putut fi contactat de Observatorul de Covasna pentru a oferi un punct de vedere. 

ANI mai informează că alesul local a fost informat de încălcarea legii, dar că nu a depus „la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, deși ar fi putut alege să fie asistat sau reprezentat de un avocat „și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, arată Agenția Națională de Integritate. 

Primarul comunei Vârghiș însă a spus, pentru Observatorul de Covasna, că se știa de situație și din acest motiv, dar și din altele, consilierii locali au decis încetarea mandatului său de viceprimar. 

A fost acum doi ani, dacă țin bine minte. Până la urmă, consilierii l-au exclus, au votat excluderea sa și nu mai este viceprimar. Cred că în octombrie- noiembrie anul trecut s-a întâmplat. Au fost și alte probleme, nu numai asta și atunci consilierii din Vârghiș au făcut o hotărâre să îl excludă de la conducerea primăriei”, ne-a declarat marți primarul Sütő Levente - Lehel.  

În același comunicat de presă transmis de ANI se mai prezintă cazurile a încă patru consilieri locali găsiți în incompatibilitate ( din județele Argeș, Botoșani, Cluj și Constanța), dar și cel al unui consilier județean din Brăila, aflat tot în conflict de interese administrativ. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.