POLITICA 7 iunie 2019

ALDE Covasna îl acuză pe Klaus Iohannis de „cacealma electorală”

de Iulia Drăghici - Taraș | 781 vizualizări

Declarațiile se leagă de referendumul din 26 mai și la Acordul Politic Național

Reprezentanții partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Covasna consideră Acordul Politic Național, propus miercuri de președintele Klaus Iohannis, „drept o descalificantă acțiune propagandistică menită să îl derobeze de responsabilitatea morală personală izvorâtă din actul inițierii de către domnia sa a referendumului din data de 26 mai”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi către Observatorul de Covasna.

ALDE Covasna vorbește de asemenea despre o „manevră electorală” a președintelui României, prin care „sfidează bunul simț și buna credință a celor care și-au pus speranța de mai bine în referendum, prezentându-se la vot”. Totodată, liderii filialei covăsnene ALDE îl acuză pe Iohannis că desconsideră și ignoră rezultatul referendumului.

Aflat în situația de a produce, alături de partidele sale de casă, o legislație care să satisfacă așteptările votanților referendumului, președintele României a decis să arunce pisica moartă în ograda partidelor politice. Ca inițiator și arhitect al referendumului, președintele României ar fi trebuit să pună pe masa Parlamentului două propuneri legislative care să concretizeze rezultatul plebiscitului.

Deplin conștient de aspectele neconstituționale ale întrebărilor puse la referendum, Klaus Werner Iohannis sfidează românii, printr-o manevră electorală al cărei scop este o nouă rundă de referendumuri, prin care să își asigure voturi la alegerile prezidențiale din acest an. Într-o profundă desconsiderare a românilor, acesta continuă să sfideze bunul simț și buna credință a celor care și-au pus speranța de mai bine în referendum, prezentându-se la vot. Președintele României amăgește și dezamăgește poporul român, mizând pe crearea de confuzie, manipulare și distragerea atenției.

ALDE Covasna solicită, din nou, președintelui să își asume, alături de partidele cu care s-au înfruptat electoral din buna credință a românilor la referendum, să aducă imediat pe ordinea de zi a Parlamentului două propuneri legislative, care să consfințească voința electoratului și să abandoneze cacealmaua electorală, prin care se urmărește deresponsabilizarea inițiatorului referendumului și a susținătorilor săi politici de consecințele votului popular.

Câtă vreme Klaus Iohannis fuge de responsabilitatea ce singur și-a creat-o, căutând subterfugii evazive, în mod laș și impertinent, apreciem că rezultatul referendumului este desconsiderat și ignorat, chiar de către inițiatorul său, președintele Klaus Iohannis”, arată comunicatul de presă semnat de vicepreședinte ALDE Filiala Covasna, Laurențiu Teacă.

După consultările avute marți și miercuri cu partidele politice, pe marginea rezultatelor referendumului din 26 mai, președintele României a transmis că va iniția un „acord național pentru consolidarea parcursului european al României”. Actul, care se dorește a fi semnat de partidele din România, este, potrivit lui Klaus Iohannis, un pact politic pentru România europeană, pentru garantarea rămânerii țării în UE, prin transpunerea în legislație a rezultatelor referendumului.

Atât PSD, cât și USR au transmis ulterior că vor semna acordul dacă vor fi incluse și cerințele acestora.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.