LIFESTYLE 13 martie 2020

Zilele Sfântu Gheorghe, sub semnul întrebării

de Daniela Luca | 3152 vizualizări

Cum vrea să cheltuie municipalitatea banii alocați evenimentului  

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe iau în calcul posibilitatea anulării celei de-a 29 ediții a evenimentului programat pentru perioada 24 aprilie – 3 mai. În acest sens, primarul Antal Árpád spune că sumele care ar fi urmat să fie cheltuite pentru organizarea evenimentului, ar putea fi redirecționate către firmele sau persoanele din reședința de județ care intră în dificultate din cauza efectelor coronavirusului. 

Săptămâna aceasta Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna a propus câteva soluții pentru sprijinirea mediului de afaceri, grav afectat de efectele măsurilor luate pentru prevenirea epidemiei de coronavirus. În acest sens și municipalitatea spune că va încerca să acorde ajutor acestui sector, iar acest lucru s-ar putea întâmpla prin acordarea de sprijin financiar din sumele care ar urma să fie cheltuite pentru organizarea Zilelor Sfântu Gheorghe. Deocamdată însă nu s-a luat o decizie concretă. 

„Cu siguranță că cei care vor avea cel mai mult de pierdut sunt cei din mediul privat. Noi așteptăm să vedem ce decizii va lua Guvernul pentru sprijinirea lor și cu siguranță vom veni în completarea acestor măsuri sau dacă nu vor veni aceste măsuri atunci vom încerca noi să rezolvăm aceste probleme. Inclusiv, foarte probabil vom ajunge în situația în care să nu putem organiza Zilele Orașului anul acesta și am spus că banii pe care i-am fi folosit pentru organizarea Zilelor Orașului îi vom folosi pentru a ajutora acele firme și acele persoane care intră în dificultate datorită acestei crize”, a spus joi, 12 martie, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. 

„Nu se poate ca în perioada de criză noi să nu avem un Guvern valabil”

La capitolul sprijinului care ar putea fi acordat atât firmelor, cât și cetățenilor, se adaugă și măsura amânării termenului de plată a impozitelor și taxelor. Acest lucru depinde însă de o decizie care ar trebui luată la nivel central, spune edilul. 

„Nu în ultimul rând, noi am solicitat să se prelungească termenul de 31 martie în ceea ce privește plata impozitelor locale. Să fie prelungit până în mai măcar. Noi închidem școlile și grădinițele, dar mai ales oamenii în vârstă, cei care sunt cei mai vulnerabili, ei stau la coadă să își plătească impozitele. Nu este normal. Noi nu putem schimba legislația. Codul Fiscal prevede că ar trebui Parlamentul să modifice legea sau am avea nevoie de Ordonanță de Urgență, dar avem Guvern interimar care nu poate emite Ordonanțe de Urgență. Deci, avem nevoie de un Guvern care poate emite Ordonanțe de Urgență ca să se rezolve. V-am dat un singur exemplu, dar sunt sute de exemple. Nu se poate ca în perioada de criză noi să nu avem un Guvern valabil”, a punctat primarul. 

Totodată, din cauza măsurilor restrictive pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 vânzarea de bilete pentru Săptămâna Culturală din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe este suspendată până pe 22 martie, au anunțat miercuri organizatorii evenimentului. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.