LIFESTYLE 22 aprilie 2021

Zilele Sfântu Gheorghe, anulate din cauza pandemiei; incidenţa COVID-19 în municipiu – peste 4 la mie

de Agerpres | 1069 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat, miercuri, că din cauza pandemiei de COVID-19 nici în acest an nu vor fi organizate manifestări de amploare cu prilejul Zilelor oraşului, ajunse la cea de-a 30-a ediţie.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul Sfântu Gheorghe a scăzut în ultima perioadă, ajungând sub 5 la mie, însă în continuare se menţin restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, prin urmare ziua patronului spiritual al oraşului va fi marcată doar printr-o ceremonie religioasă restrânsă, urmată de decernarea premiului Pro Urbe.

„Cea mai mare sărbătoare a comunităţii din Sfântu Gheorghe, Zilele oraşului, ar fi trebuit să înceapă pe 24 aprilie, însă, din cauza situaţiei epidemiologice, şi ediţia din acest an va fi anulată. Cu toate acestea, ceremonia de decernare a titlului Pro Urbe va avea loc. Primăria Sfântu Gheorghe şi Casa de Cultură „Konya Adam“ vor sărbători ziua Sfântului Gheorghe cu o binecuvântare şi o ceremonie de decernare a titlului Pro Urbe, care vor avea loc sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 16, în Biserica Romano-Catolică „Krisztus Kiraly“. La eveniment vor participa pianistul Szocs Botond şi invitaţii săi, iar binecuvântarea va fi spusă de preotul paroh David Gyorgy“, se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

În acest an, titlul Pro Urbe, instituit de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în anul 1997 pentru a omagia persoanele care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localităţii şi la promovarea imaginii acesteia, va fi acordat profesorului Kiss Jeno, fost director al Bibliotecii Judeţene „Bod Peter“ din Sfântu Gheorghe.

„Evenimentul este deschis pentru maximum 150 de persoane, iar intrarea se face pe bază de invitaţie, care poate fi solicitată gratuit la casa de bilete a oraşului miercuri şi joi între orele 9,00-16,00 şi vineri între orele 09,00-15,00. O persoană poate solicita maximum două invitaţii“, se mai arată în comunicat.

Zilele Sfântu Gheorghe nu s-au organizat nici în 2020, autorităţile locale anunţând la acea vreme că banii alocaţi din bugetul local pentru acest eveniment vor fi folosiţi pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi atenuarea efectelor acesteia.

În perioada carantinei din primăvara anului trecut, peste 50 de artişti români şi maghiari din municipiul Sfântu Gheorghe au realizat un videoclip muzical având ca temă bucuria de a trăi, care a devenit viral pe internet, având peste 150.000 de vizualizări în numai câteva zile de la lansarea în mediul online.

Înainte de pandemie, Zilele Sfântu Gheorghe, care cuprindeau zeci de evenimente culturale, artistice, economice şi sportive ce se întindeau pe o perioadă de cel puţin o săptămână, atrăgeau mii de oameni atât din judeţul Covasna, cât şi din afara acestuia.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.