LIFESTYLE 7 iunie 2015

Zile faste şi zile nefaste: fiecare zi a săptămânii este indicată pentru anumite activităţi

de Covasna Media | 1249 vizualizări

Publicaţia Daily Mirror prezintă un top al zilelor faste şi nefaste pentru diferite activităţi zilnice. Există zile din săptămână care sunt mult mai indicate pentru anumite proiecte, după cum arată rezultatele mai multor studii şi sondaje.

De exemplu, lunea este cea mai bună zi pentru cei care vor să înceapă o dietă sau să renunţe la fumat. Conform unui sondaj realizat de Tesco, femeile care vor să înceapă o dietă sunt mult mai motivate dacă fac primul pas într-o zi de luni. De asemenea, un studiu de 4 ani demonstrează că persoanele care vor să se lase de fumat caută informaţii despre acest subiect mai ales lunea, comparativ cu alte zile ale săptămânii.

Marţea este cea mai productivă zi din săptămână, dar şi cea mai aglomera­tă pentru maternităţi. Studiile au arătat că multe femei nasc marţea.

Miercurea este foarte bună pentru o odihnă mai îndelungată, pentru mai mult somn. De asemenea, un studiu realizat de Office Angels pe 1.500 de angajaţi a arătat că miercurea este şi cea mai bună zi ca să ceri o mărire de salariu. Studiul a demonstrat că 7 din 10 şefi sunt mai receptivi miercurea la cereri legate de bani.

Cea mai bună zi pentru a face sex este joia. Cercetătorii de la London School of Economics au aflat că stresul acumulat de la începutul săptămânii produce o substanţă numită cortizol, care stimulează hormonii sexuali. De aceea, sexul va fi mult mai plăcut joia.

Vinerea este ziua în care ne simţim cel mai bine, dar ne trezim mai greu, pentru că suntem obosiţi. De asemenea, riscul de accidente este mai mare, la fel şi riscul de a renunţa la dieta pe care vrem s-o urmăm.

Sâmbăta este ziua în care suntem cel mai predispuşi la accidente casnice, pentru că mulţi petrec mult timp acasă, mai ales în bucătărie. În schimb, este o zi bună pentru odihnă, conform studiilor sâmbăta dormim mai mult cu aproximativ 27 de minute.

Duminica este o zi în care mulţi dintre noi fac sport şi pot să apară multe accidentări. Din păcate, studiile au demonstrat că medicii care sunt de gardă duminica sunt de obicei mai puţin experimentaţi, iar pacienţii care sunt operaţi în această zi au un risc de deces cu 80% mai mare decât dacă ar fi operaţi lunea.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.