LIFESTYLE 26 iunie 2014

Vrei să te laşi de fumat? Poţi scăpa de ţigări în doar 21 de zile

de Covasna Media | 285 vizualizări

Cercetătorii au descoperit că ai nevoie doar de 21 de zile să îţi schimbi un obicei nedorit sau să formezi unul nou în viaţa ta. Această perioadă de 21 de zile sunt necesare pentru ca traseele neuronale create în timpul desfăşurării unei noi activităţi, care se repetă pe parcursul acestei perioade zilnic, să se stabilizeze.

Dr. Maxwell Maltz a observat din practica medi­cală că pacienţilor cu membrele amputate le-au trebuit 21 de zile pentru a nu mai simţi diverse senzaţii denumite „membre fantomă”. Totodată, în domeniul chirurgiei estetice, pacientul are nevoie tot de 21 de zile pentru a se obişnui cu noua înfăţişare.

Acest răstimp este necesar pentru a elimina un auto­matism şi pentru a-l face să dispară. Astfel, un vechi obicei se dizolvă şi lasă drum liber unuia nou care începe să se contureze tot mai viguros, scrie manager.ro.

Gândeşte-te cum ar arăta viaţa ta cu un obicei nou şi ce te-ar motiva să faci schimbarea. De exemplu, dacă îţi formezi un obicei ca seara, după ce mănânci, să faci o plimbare rapidă sau o alergare uşoară (în loc să lene­veşti pe fotoliu uitându-te la televizor), vei avea un corp mai suplu. Dacă te laşi de fumat, vei avea o piele frumoasă şi fără riduri, vei respira mai bine şi te vei bucura de mai multă sănătate. Dacă mănânci fructe în loc de dulciuri, vei avea mai multă energie. Dacă vei învăţa să găteşti, vei mânca mai sănătos.

Toate comportamentele care se repetă mai mult de 21 de zile devin obiceiuri.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.