LIFESTYLE 16 februarie 2015

Veşti proaste pentru persoanele supraponderale

de Covasna Media | 279 vizualizări

Dacă până acum era vehiculată ideea că obezitatea poate fi „vindecată” prin sport şi mâncat mai puţin, iată că medicii vin cu veşti noi, deloc bune pentru obezi.

Conform unui articol publicat în jurnalul Lancet Diabetes and Endocrinology, corpul se obişnuieşte cu această formă, dacă obezitatea e instalată de câţiva ani, astfel încât, chiar şi înfometat, găseşte căi să-şi menţină dimensiunile.

Astfel, creierul comandă să se consume mult mai multă mâncare decât este nevoie, eliberând mai mulţi hormoni care dau senzaţia de foame, au explicat medicul Christopher Ochner şi colegii săi, oameni de ştiinţă la universităţile Colorado, Northwestern şi Pennsylvania, conform Seattle Times, citat de ziare.com.

„Puţini oameni îşi revin cu adevărat din obezitate”, explică medicii. Iar cei care reuşesc suferă în conti­nuare de obezitate în remisiune, iar din punct de vedere biologic sunt foarte diferiţi de restul oamenilor de aceeaşi vârstă, sex şi normali din punct de vedere ponderal.

Potrivit medicilor, adevărul crud despre obezi este ca un astfel de individ are mai puţin de 1% şanse să-şi revină fără operaţie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.