LIFESTYLE 11 februarie 2013

Uniunea Europeană ne dă muzica mai încet

de Covasna Media | 459 vizualizări

Uniunea Europeană are grijă de urechile noastre şi ne dă muzica mai încet în căşti. De luna aceasta, nu vom mai putea asculta muzică la un volum mai mare de 85 de decibeli, deoarece riscăm să ne pierdem auzul.

muzica casti

Reglementarea se discută în Parlamentul European încă din 2009 şi va intra în vigoare de luna aceasta. Firmele de electronice nu vor mai putea produce music playere mai puternice de 85 de decibeli. O măsură care nu este întocmai pe placul tinerilor care ascultă muzică la căşti.

Peste tot vezi tineri care ascultă muzică la maximum găseşti pe la fiecare colţ. Însă Uniunea Europeană nu se gândeşte să le strice distracţia, ci să le protejeze auzul.

Medicii specialişti recomandă să ascultăm muzică la doar jumătate din puterea mp3 player-elor, pentru a nu ne pune în pericol timpanele. Mai mult, avertizează să nu ascultăm muzică la căşti mai mult de o oră fără oprire.

În acest moment, pe piaţă pot fi găsite dispozitive care redau muzică până la 120 de decibeli, adică echivalentul zgomotului produs de decolarea unui avion.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.