LIFESTYLE 12 noiembrie 2013

Unele reguli de igienă pe care le ştii sunt greşite! Cum stau lucrurile, de fapt

de Covasna Media | 615 vizualizări

Unele reguli de igienă pe care le ştii şi le aplici zi de zi sunt complet greşite. Uite ce se întâmplă când speli hainele la maşină, când îţi speli părul cu şampon sau când pui mâna pe chiuveta din bucătărie.

Săpunul lichid antibacterian nu e atât de dezinfectant precum crezi 

Săpunul antibacteran conţine o substanţă numită triclosan care, testată pe animale, s-a demonstrat că influenţează hormonii. Din păcate, aceasta se găseşte în proporţie de 75% în săpunurile antbacteriene, dar şi în anumite tipuri de paste de dinţi ori în produsele de curăţare. Mai mult, medicii susţin că acest tip de săpun nu este mai eficient decât săpunurile obişnuite când vine vorba de distrugerea bacteriilor.

Spălatul hainelor la maşină le umple de microbi 

Chiar dacă mizeria vizibilă dispare din ţesături, medicii avertizează că în urma spălării hainelor la maşină se transmit o mulţime de microbi. Într-o singură cuvă plină de haine există circa 100 de milioane de bacterii E.Coli. Este recomandat să speli la o temperatură foarte mare şi apoi să apeşi butonul de stoarcere/uscare imediat, căci bacteriile acestea se înmulţesc cel mai bine în medii umede.

Foloseşti foarte des cele mai murdare obiecte din casă 

Probabil că nu te speli pe mâini cu săpun după ce atingi chiuveta din bucătărie. Însă trebuie să ştii că acesta este unul dintre cele mai pline de bacterii locuri din casă. Buretele cu care speli vasele este plin de microbi de la carne crudă şi alte produse pe ale căror resturi le speli de pe vase. Curăţă chiuveta cu dezinfectant în fiecare zi. Cât despre burete, umezeşte-l şi pune-l în cuptor pentru două minute zilnic ca să ucizi E.Coli şi Salmonella.

„Regula celor 5 secunde” pur şi simplu nu există 

Ai auzit, probabil, că dacă scapi ceva pe jos, acel obiect nu se umple de microbi dacă îl ridici în maximum 5 secunde. Ei bine, această „regulă” nu are nicio treabă cu realitatea. Conform experţilor, 99% din bacterii se urcă pe mâncare imediat după ce aceasta a căzut pe podea.

Uită de spălatul zilnic pe păr 

Ideea conform căreia trebuie să ne spălăm pe păr în fiecare zi este greşită. Vina pentru inocularea ei le aparţine jurnaliştilor de la New York Times, care, în anul 1908, au publicat un articol prin care încurajau femeile să-şi spele părul foarte des. Medicii spun, acum, că, în urma spălării cu şampon, se îndepărtează complet sebumul - uleiul natural din păr. Astfel, glandele vor produce din ce în ce mai mult sebum, iar rezultatul nu va fi unul plăcut.

(obiectiv.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.