LIFESTYLE 7 decembrie 2015

Un pahar de vin roşu echivalează cu o oră de sport, susţin cercetătorii canadieni

de Covasna Media | 468 vizualizări

Un compus minune din strugurii roşii face ca un pahar de vin roşu să ne aducă beneficiile unei ore întregi de exerciţii fizice, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Alberta din Canada.

Resveratrolul, un compus găsit în strugurii roşii, are un rol important în îmbunătăţirea forţei musculare şi a ritmului cardiac, astfel încât modificările pe care un singur pahar cu vin roşu le produce în organismul uman echivalează cu o ora petrecută la sala de sport.

Omul de ştiinţă Jason Dyck, care a condus echipa de cercetare de la Universitatea Alberta, a declarat că această substanţă se poate dovedi cu adevărat folositoare în cazul celor care nu pot face efort fizic, graţie efectelor benefice aduse organismului uman.

Nu este primul studiu care atestă beneficiile consumului unei cantităţi moderate de vin roşu, concluziile altor cercetări indicând că probabilitatea de a dezvolta cancer, demenţă, probleme cardiace este mai scăzută în cazul persoanelor care beau un pahar de vin roşu pe zi.

Totuşi, cercetătorii canadieni au atras atenţia că beneficiile apar în cazul în care ne limităm la a bea un singur pahar de vin roşu pe zi. Paharele în plus se vor transforma în calorii pe care vom fi nevoiţi să le dăm jos asudând la sala de sport.

Dacă nu vă număraţi, totuşi, printre cei care apreciază un pahar de vin roşu, resveratrolul este conţinut şi de untul de arahide, strugurii roşii, ciocolata neagră, afine sau mure, menţionează adevarul.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.