LIFESTYLE 4 februarie 2016

Tulburările de alimentaţie pot cauza moartea prematură

de Covasna Media | 460 vizualizări

O nouă cercetare, ale cărei date au fost publicate în revista online „International Journal of Eating Disorders”, evaluează efectele fatale înregistrate în rândul persoanelor cu dereglări digestive, precum anorexia şi bulimia. Persoanele cu anorexie nervoasă au de cinci ori mai multe şanse să moară prematur decât restul populaţiei, iar persoanele cu bulimie nervoasă, au şanse mai mari să moară prematur decât o persoană normală, însă nu atât de mari precum persoanele care suferă de anorexie.

Majoritatea morţilor cauzate de anorexie, boala caracterizată printr-o greutate anormal de mică şi teama intensă de a câştiga kilograme în plus, au fost generate de cauzele naturale asociate cu această boală, conform cercetătorilor germani.

Factorii de risc pentru morţile premature înregistrate între oamenii care suferă de aceste tulburări de alimentaţie sunt, pe de-o parte, numărul mare de spitalizări pe motivul acestor boli, externarea pacienţilor înainte de termenul la care se încheie tratamentul specializat, dezvoltarea acestor boli la o vârstă înaintată, lipsa de integrare socială şi un index al masei corporale foarte scăzut pe perioada spitalizării, conform Medlive.

Pe de altă parte, suicidul este una dintre cauzele externe de deces aso­ciate bolilor de alimentaţie, dar care merită o atenţie specială întrucât este o preocupară majoră a persoanelor bulimice şi anorexice.

„Este nevoie mai mult ca niciodată să găsim metode eficiente de tratare a pacienţilor care suferă de astfel de dereglări digestive, în special pentru cei care suferă de anorexie nervoasă”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Manfred Fichter.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.