LIFESTYLE 25 mai 2023

Trupa Mano & Gregor: „Întotdeauna este mai ușor împreună - indiferent de proveniență, etnie sau convingeri politice”

de Diana Pantelimon | 1407 vizualizări

Multiculturalitatea orașului Cluj-Napoca, evidențiată într-un clip al trupei înființate de doi covăsneni

Membrii trupei indie folk Mano & Gregor din Cluj-Napoca, ai cărei fondatori sunt chiar doi covăsneni, au lansat un nou videoclip. Au contribuit la realizarea lui 300 de clujeni, care au format un hashtag (#) viu în curtea Muzeului de Artă (Palatul Bánffy), locul unde au avut loc filmările. Piesa te cucerește de la o primă ascultare prin ritmul ei vesel, iar videoclipul este unul energic și plin de culoare. Dacă se întâmplă să ai o zi mai puțin bună, cel mai probabil o simplă vizualizare a clipului îți va schimba starea de spirit.

În cadrul unui flashmob, reprezentanți ai 24 de organizații au realizat o formă de hashtag (#) în curtea Palatului Bánffy din Cluj-Napoca, care a fost filmată din aer.

Trupa și organizațiile au coborât apoi un banner uriaș de pe partea laterală a palatului, pictat de toți participanții, împreună, simbolizând solidaritatea și cooperarea comunității clujene.

Mesajul pe care vor să-l transmită membrii trupei prin cel mai nou videoclip este acela că orașul Cluj-Napoca este unul primitor, bogat din punct de vedere cultural, divers, și că, din orice colț al țării ai fi, indiferent de etnie sau religie, aici ești binevenit și acceptat de oamenii calzi și deschiși ai acestui oraș.

„Mesajul principal a fost: Nu contează de unde vii sau cine ești, dacă trăiești în Cluj-Napoca, aici cu siguranță vei fi acceptat și îți vei găsi locul. (...) Scopul trupei a fost acela de a prezenta, prin intermediul noului său videoclip, organizațiile și comunitățile colorate care fac acest oraș vibrant și mai plăcut de trăit, lucrând adesea în spatele culiselor în activitatea lor de zi cu zi. Bineînțeles, printre aceste organizații s-au numărat reprezentanți din mai multe regiuni ale țării, care locuiesc în Cluj-Napoca de mulți ani și care muncesc din greu în fiecare zi pentru a fi în folosul societății. Doi dintre membrii fondatori ai trupei, care sunt și ei din județul Covasna, au considerat că este important să prezinte și să evidențieze oameni care, ca și ei, venind din alte regiuni ale țării, aduc valorile de acasă în comunitatea multiculturală din Cluj-Napoca. Convingerea lor este că întotdeauna este mai ușor împreună - indiferent de proveniență, etnie sau convingeri politice”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul trupei.

Clipul se numește „Look Into My Eyes” și poate fi accesat pe YouTube.

Mano & Gregor este prima formaţie de indie folk din România. Foşti colegi de liceu la Sfântu Gheorghe, Petri Gergő (Gregor - voce, chitară și buzuki) și Ráduly Botond (Mano - vocal și pian) locuiesc în Cluj-Napoca, unde au pus bazele trupei actuale. Li s-au alăturat Kádár Zoltán, la chitară și buzuki, Kis Tamás, la chitară bas, și Szekeres Árpád, la tobe.

Trupa a concertat și în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, pe scena principală, duminică, 30 aprilie a.c.

Sursa foto: manoandgregor.com

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.