LIFESTYLE 7 octombrie 2015

Trucuri: 10 utilizări mai puțin știute ale castravetelui

de Covasna Media | 318 vizualizări

Până la această oră, deja se cunosc beneficiile acestei legume în ceea ce privește sănătatea. Castravetele conține o multitudine de vitamine și substanțe nutritive. Însă, pe lângă calitățile sale evidente, există și întrebuințări mai puțin cunoscute, scrie libertatea.ro.

1. Oprirea scârțâielii. Ai o ușă cu probleme? Unge cu o felie de castravete balamaua și nu vei mai auzi niciun zgomot enervant.

2. Împrospătarea respirației. Uită de guma de mestecat! O felie de castravete presată de cerul gurii pentru jumătate de minut va îndepărta bacteriile care cauzează respirația urât mirositoare.

3. Dezaburirea oglinzii. Te-ai săturat să aștepți să se ducă aburul din baie pentru a te putea privi în oglindă? Castravetele rezolvă și această problemă. Trebuie doar să freci oglinda cu o felie din această legumă.

4. Îndepărtarea nevertebratelor dăunătoare. Vrei să scapi de melcii și râmele care îți invadează grădina? Pune o bucată de castravete într-o cutie de aluminiu și las-o în apropierea acestora. Paraziții vor dispărea deoarece, în combinație cu aluminiul, castravetele emite un miros neplăcut lor, dar nesesizat de om.

5. Tonifierea pielii. Feliile de castravete pot ține loc de cremă, sporind producția de colagen, substanță care combate celulita și ridurile.

6. Evitarea mahmurelii. Consumul înainte de culcare a câtorva felii de castravete după ce, în prealabil, ai consumat alcool, va păstra echilibrul în organism și va preveni apariția mahmurelii și a durerilor de cap.

7. Lustruirea pantofilor. Încălțămintea ta va arăta ca oglinda, iar apa va sta departe.

8. Eliminarea stresului. Nu este nevoie să îl consumi. Pune câteva felii într-un bol cu apă fierbinte! La o temperatură ridicată, castravetele va elibera aburi cu proprietăți de relaxare.

9. Curățarea chiuvetei. Soluția ta ecologică! Această legumă poate îndepărta piatra, rugina și poate readuce strălucirea.

10. Corectarea greșelilor făcute în scris. Castravetele este noul „pic”. Atât pe hârtie, cât și când vine vorba de scrisul de pe pereți cu marker sau creioane cerate.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.