LIFESTYLE 28 iunie 2016

Tricoul care îndreaptă spatele

de Covasna Media | 545 vizualizări

Doi frați de la Timişoara au inventat tricoul care îţi dă SMS când stai cocoşat. Studenţi la Politehnică, fraţii Ionică şi-ar putea trece numele în istoria aplicaţiilor inedite, dar benefice pentru sănătate. Cei care stau mult pe scaun la birou sau cine zăboveşte prea mult la bere cu prietenii le-ar putea fi recunoscători.

Sătui să tot fie atenți la poziţie, Adi și Răzvan Ionică au creat tricoul minune. Senzorii înregistrează orice mișcare a coloanei vertebrale şi trimite informaţia aplicației, prin bluetooth.

„Eu sincer, trecând prin aceste dureri în zona lombară a coloanei, m-am gândit că ar fi fain să creez un dispozitiv care să mă ajute să corectez postura spatelui și mai mult să și mențin,” spune Adi Ionică, student.

„Numărul senzorilor este cinci și decizia de a îi situa într-o anumită pozi­ție sau alta am luat-o pe baza măsurătorilor unghiurilor curburilor coloanei vertebrale,” explică Răzvan Ionică, student.

Senzorii sunt alimentaţi cu baterii, dar nu vă faceţi griji. Când se termină acumulatorii, puteţi băga tricoul în priză.

Pentru Adi și Răzvan, studenți la Politehnică, tricoul a fost lucrarea de licență la care au muncit patru luni. Dascălii i-au văzut imediat utilitatea: „Majorității persoanelor care lucrează în mediul de birou, sedentare prin natura meseriei și a ocupației, unde se observă probleme asociate patologiei coloanei vertebrale,” precizează asist. univ. dr. Alexandru Iovanovici, Univeristatea Politehnică Timişoara.

Cei doi tineri se gândesc să producă în serie gadgetul minune, iar după primele calcule tricoul și aplicația ar costa cam 90 de dolari.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.