LIFESTYLE 5 septembrie 2017

Trei zile de muzică şi voie bună la cea de-a 20-a ediţie a Zilelor Oraşului Covasna

de Covasna Media | 840 vizualizări

În acest weekend, oraşul Covasna a îmbrăcat straie de sărbătoare şi i-a invitat pe localnici să se detaşeze de stresul cotidian. Numeroşii localnici şi turişti prezenţi la eveniment au sărbătorit cea de-a 20-a ediţie a Zilelor Oraşului Covasna, iar organizatorii au pregătit o serie de surprize adresate spectatorilor de toate vârstele.

Ziua de vineri a găzduit pe scena oraşului Fanfara de tineret din Covasna, ale cărei acorduri au răsunat puternic pe străzile oraşului în semn de sărbătoare. Deschiderea oficială a avut loc la ora 17:30, moment în care primarul staţiunii, domnul Gyerő József s-a adresat auditoriului despre însemnătatea evenimentului: „Stimaţi covăsneni, dragi oaspeţi. Începând din acest moment şi până duminica seara, sărbătorim ş ne distrăm împreună. Uitând de grijile mărunte care ne macină în griul cotidian, vă invit să intrăm în atmosfera specifică a sărbătorii, pentru a putea regăsi în noi înşine, în cel de lângă noi, în colectivul căruia îi aparţinem, în oraşul nostru Covasna, câte ceva din ceea ce este într-adevăr frumos şi de apreciat, de care ne putem mândri, întărind astfel sentimentul apartenenţei noastre la comunitatea locală covăsneană”.

Programul a cuprins o serie de spectacole de dans ale copiilor de la Clubul Elevilor şi demonstraţii de arte marţiale. Trupa Pince BAND, formată din tineri talentaţi ai oraşului nostru, a concertat pentru publicul numeros. Nume importante din muzica românească şi cea maghiară au urcat pe scenă, în aplauzele publicului entuziast. Antonia şi trupa Pokolgép au creat o atmosferă de neegalat.

Ziua de sâmbătă a adus pe scenă ansamblurile de dansuri populare din oraşul Covasna, atât româneşti, cât şi maghiare. Grupul Florile Zagonului a prezentat dansuri populare specifice zonei în care ne aflăm. Grupul Recefice şi Pitypang a pus în scenă dansuri ale folclorului secuiesc.

Totodată, nu au lipsit din târg nici meşteşugarii veniţi din toate colţurile ţării, care au expus produse de uz casnic, bijuterii, dar şi decoraţiuni interioare din ceramică, lemn, textile şi alte materiale. Nu a lipsit din a doua zi de sărbătoare nici concursul de gătit la ceaun, concurs apreciat de turiştii şi localnicii care au intrat în pielea unor degustători de mâncăruri.

În prima parte a zilei de sâmbătă, sportivii s-au pus în mişcare cu prilejul organizării cupei de fotbal "Lőrincz Zsigmond" şi a cupei de minifotbal.

Au concertat pe scenă, odată cu instalarea serii, trupele 3 Sud Est şi ABBA-ABBORN, iar reacţiile publicului au fost exuberante.

Ziua de duminică a inclus o serie de programe folclorice, dansuri populare cu formaţia Junii Covăsneni, cântece populare cu formaţia Kászoni Hagyományőrző Népi Zenekar, dar şi programe culturale, sportive, precum şi un concurs automobilistic la Valea Zânelor. Spre seară, au avut loc momentele cele mai aşteptate de public, premierea concursului automobilistic şi extragerea biletelor de tombolă.

În aplauzele publicului adunat în centrul oraşului au concertat trupele Sic Ton şi Retro Roll. Mult apreciata artistă, Lidia Buble a cântat şi încântat, în acelaşi timp, mulţimea de oameni antrenată în atmosfera de sărbătoare.

După-amiaza acestei zile ne-a surprins și cu un eveniment mai puțin plăcut. Programul zilei fiind unul diversificat, am avut plăcerea de a invita și trupa de tineri dansatori a Orașului Covasna, Junii Covăsneni. Din pricina unei probleme tehnice – volumul mare al aparaturii de sunet a formației EDDA care urma să-și susțină concertul în seara de duminică – spațiul de scenă rămas liber a fost considerat insuficient de către conducătorii formației de dansuri populare Junii Covăsneni pentru ca acest ansamblu să își susțină programul artistic pregătit. Pentru acest motiv Junii Covăsneni nu au mai urcat pe scenă.

Organizatorii regretă acest eveniment neplăcut. Întâmplarea rămâne în atenția lor, de care în edițiile viitoare vor ţine cont, pentru a evita să se mai repete.

Finalul celei de a 20-a ediţii a Zilelor Oraşului a avut loc sub cerul împodobit de focuri de artificii şi în acordurile trupei Edda.

Mulţumim tuturor pentru colaborarea la acest eveniment grandios.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.