LIFESTYLE 26 iulie 2015

Tratamente naturiste pentru arsuri solare

de Covasna Media | 641 vizualizări

Numai cine n-a trecut printr-o experienţă arzătoare, la propriu, nu ştie cât de neplăcute şi dureroase sunt arsurile provocate de soare. Cu toate că ştim că protecţia solară este regula de aur atunci când ne expunem la soare, se întâmplă deseori să ignorăm această recomandare. Pentru a ameliora aspectul de piele arsă şi durerile specifice, iată câteva tratamente naturiste pentru arsuri solare.

Un analgezic, precum ibuprofrenul sau aspirina, te poate scăpa pe moment de durerile usturătoare, spun medicii, dar mai există şi alte soluţii eficiente la îndemână.

Aloe vera şi uleiurile de corp

Loţiunile cu aloe vera sunt foarte bune pentru pielea arsă de soare pentru că hidratează pielea şi calmează inflamaţia, oferind în acelaşi timp o senzaţie de răcorire.

Unele cosmetice cu aloe conţin şi lidocaină, un ingredient care anesteziază zona problematică şi ajută la eliminarea durerilor.

Uleiurile de corp care au în compoziţie vitamina E sunt şi ele extrem de eficiente pentru reducerea inflamaţiei. Acestea au efect antioxidant şi favorizează regenerarea pielii.

Ceaiul verde sau negru ţinut în prealabil la frigider ajută la reechilibrarea pH-ului pielii şi „absoarbe“ senzaţia de arsură a pielii, datorită acidului tanic, care are efect astringent. Tot ceaiul este indicat şi pentru pielea iritată de la folosirea lamei de ras.

Castraveţii reci, daţi prin blender şi aplicarea acestui amestec fac minuni pentru arsurile solare, inclusiv cele de pe faţă, datorită proprietăţilor antioxidante şi analgezice, care calmează durerile provocate de expunerea excesivă la soare şi ameliorează roşeaţa.

Peelingul cu făină de ovăz este de asemenea eficient pentru pielea arsă de soare, care se decojeşte şi creează o senzaţie de mâncărime. Acesta îndepărtează blând celulele moarte şi favorizează reînnoirea celulelor epidermului. De asemenea, făina de ovăz este indicată şi în ameliorarea acneei, a eczemelor sau a dermatitei.

Cremele de ras mentolate

Consumul de fructe bogate în vitamina C, cum sunt citricele şi ardeiul gras, poate ajuta la accelerarea procesului de refacere a pielii şi la eliminarea durerii.

Cremele de ras care au în compoziţie mentol sunt, de asemenea, o soluţie pentru arsurile solare. Mentolul este un compus volatil care răcoreşte pielea şi elimină senzaţia de piele care ţine, spune dr. Jessic Krant, dermatolog la Centrul Medical Suny Downstate din New York.

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu care poate ajuta la tratarea arsurilor solare. Amestecaţi câteva linguriţe de bicarbonat cu apă şi aplicaţi cu ajutorul unor discuri demachiante, prin tamponare. Bicarbonatul este antiseptic, elimină mâncărimea şi are efect exfoliant.

Laptele şi iaurtul pot fi, de asemenea, eficiente pentru îndepărtarea durerii cauzate de arsura solară.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.