LIFESTYLE 13 aprilie 2015

Top 10 lucruri pe care nu le știai despre sărut

de Covasna Media | 498 vizualizări

1. Ai repetat acest gest dinainte să te naști

Chiar în pântecele mamei tale. Două treimi din oameni își înclină capul spre dreapta când se sărută cu cineva. În mod bizar, acesta este un gest pe care îl fac fetușii în pântec.

2. Modul în care săruți poate afecta natura relației

Modul în care tu și partenerul/a vă sărutați poate determina dacă o relație este potrivită sau nu. Dacă sunteți sincronizați la capitolul sărut atunci relația va fi una sănătoasă, conform lui Sheril Kirshenbaum, autoarea cărții The Science of Kissing.

3. Buzele sunt mult mai sensibile decât alte părți ale corpului

De aceea ne place să ne sărutăm atât de mult. Conform lui Krista. A. Bloom, buzele au 10 000 de terminații nervoase, față de clitoris care are doar 8.000.

4. Sărutul este sănătos deoarece te face să trăiești mai mult

Foarte multe studii au arătat cum cuplurile care se sărută în mod regulat tind să trăiască mai mulți ani. Chiar și un sărut de adio înainte de a pleca la muncă are beneficiile lui. Asta nu se aplică și în cazul adolescenților care stau buză-n buză în mall. Nu. Ei nu vor deveni nemuritori.

5. Săruturile cu limba transferă testosteronul

Băieții sunt mult mai nerăbdători să își sărute partenera cu limba deoarece astfel ei „împart” testosteron, care ajută la creșterea libidoului partenerei, conform unui studiu realizat de Universitatea din Albania.

6. Francezii nu au avut termenul sărut franțuzesc (French kiss) până în anul 2013

Conform Associated Press, francezii au adăugat termenul galocher (sărut franțuzesc) abia acum câțiva ani, chiar dacă modul cum se sărutau francezii a fost popularizat de presa britanică în timpul Primului Război Mondial. Era cunoscut ca sărutul florentin.

7. În timpul sărutului faci schimb de 80 de milioane de micobacterii

Un studio publicat în Jurnalul Microbian a arătat rezultatele conform cărora în timpul sărutului se face schimb de 80 de milioane de bacterii. Ca o comparație într-o toaletă publică se găsesc 77 000 de microbi.

8. În timpul unui sărut arzi 5 calorii pe secundă

Dacă te săruți timp de 10 ore poți să sari peste ziua de antrenamente. Când te săruți folosești 34 de mușchi ai feței.

9. Oamenii nu sunt singurii care se sărută

Veverițele, vacile, chiar și maimuțele se sărută, deși la cimpanzei și la alte specii de maimuțe sărutul lor seamănă cu cel al oamenilor.

10. Cel mai lung sărut

... a durat 58 de ore, 35 de minute și 58 de secunde.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.