LIFESTYLE 7 octombrie 2015

Tinerii slăbesc mai greu decât părinții lor

de Agerpres | 380 vizualizări

Alegerile alimentare și activitatea fizică nu sunt singurii factori implicați în procesul de pierdere a greutății. Un nou studiu eviden­țiază efectele negative ale diferitelor moduri de viață, care s-au schimbat în mod drastic în ultimii 40 de ani, scrie metronews.fr.

Potrivit studiului realizat de o echipă de cercetători canadieni, momentul nașterii ar influența capacitatea de a slăbi mai mult sau mai puțin.

Astfel, cei născuți după cel de-al Doilea Război Mondial (așa-zișii „baby-boomers”) și tinerii genera­ției Y (cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani) nu se comportă la fel în privința regimurilor alimentare. Primii ar avea tendința să ia mai puțin în greutate decât copiii lor.

În cadrul studiului, publicat în revista Obesity Research & Clinical Practice, cercetătorii au analizat datele privitoare la obiceiurile alimentare a 36.400 de adulți americani între 1971 și 2008.

Au fost strânse și informații des­pre activitatea fizică a 14.419 adulți între 1988 și 2006. Toate studiile arată că un regim alimentar echilibrat și mișcarea duc la pierderea kilogramelor în plus, însă cel menționat a demonstrat că acest lucru nu este la fel de eficient pe termen lung, mecanismul de pierdere în greutate fiind mult mai complex, potrivit cercetătorilor. Astfel, evoluțiile înregistrate în modul de viață în ultimii ani ar pune obstacole în calea metabolismului.

Medicamente, pesticide, mese neregulate, stres, lipsă de somn — toți acești factori ar împiedica noile generații să slăbească la fel ca cei mai vârstnici, care ar fi mai puțin expuși la aceste elemente.

Chiar dacă cercetarea arată că în prezent este mai greu să slăbești, nimeni nu spune că este imposibil. Alimentația trebuie însă bine controlată, nefiind suficientă atenția acordată caloriilor. Este recoman­dabil să se mănânce la ore fixe și să se evite preparatele de gata.

O mâncare gătită în casă are evi­dente calități nutriționale și permite limitarea cantităților de gră­simi, zahăr și sare consumate. În plus, mișcarea ajută mult al reglarea poftei de mâncare, a somnului și la controlarea stresului, încheie metronews.fr.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.