LIFESTYLE 28 septembrie 2014

Ţigări „neutre” pentru descurajarea fumatului

de Covasna Media | 625 vizualizări

Franţa a devenit, joi, prima ţară europeană şi a doua din lume, după Australia, care va impune comercializarea pe teritoriul ei a pachetelor de ţigări „neutre”, în cadrul unui plan de luptă contra fumatului care a declanşat nemulţumirea companiilor din industria tutunului, informează AFP, potrivit descopera.ro.

Proiectul, aşteptat cu nerăbdare de asocia­ţiile care militează contra fumatului, a fost dezvăluit joi de ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine.

Pentru a fi mai puţin atractive, pachetele de ţigări vor fi standardizate şi vor avea de acum înainte aceeaşi formă, mărime, culoare şi tipografie, a precizat ministrul francez.

O nouă directivă europeană antitabac, adoptată în februarie de Parlamentul European, prevedea deja creşterea în dimensiune a avertismentelor sanitare de pe pachetele de ţigări şi includerea unor imagini şocante şi a unor sloganuri care să acopere 65% din suprafaţa pachetelor.

Franţa a decis să meargă şi mai departe, optând pentru pachetul „neutru”, o măsură care pentru moment a fost experimentată doar în Australia.

În acea ţară, toate ţigările sunt vândute începând din decembrie 2012 în pachete uniforme, verzi, lipsite de logouri, care conţin avertismente medicale şi fotografii cu bolnavi (foto).

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.