LIFESTYLE 6 iulie 2016

Televizorul revoluţionar care „ţipă“ la ţânţar

de Covasna Media | 523 vizualizări

LG lansează un televizor dotat cu un emiţător de sunete pe o frecvenţă înaltă, care poate fi auzită de ţânţari, dar nu şi de om. Când aparatul „ţipă“ la ţânţari, aceştia paralizează sau sunt forţaţi să plece.

O divizie din India a producătorului sud-coreean LG a creat un televizor care respinge ţânţarii. Produsul poate fi de-a dreptul vital în ţări ca Brazilia, unde ţânţarii răspândesc virusul Zika, însă va fi binevenit şi în alte zone.

Televizorul dezvoltat în India a fost dotat cu o tehnologie denumită „Mosquito Away“ („Îndepărtează ţânţarii“) şi aceasta este activă chiar şi când ecranul TV e stins. Principiul pe care se bazează este controlul prin ultrasunete, la frecvenţe mai mari decât cele percepute de om. Astfel, la peste 30.000 Hz ţânţarii fie sunt paralizaţi, fie forţaţi să părăsească încăperea. Compania care l-a creat a mai folosit un asemenea dispozitiv şi în aparate de aer condiţionat sau maşini de spălat. În testele derulate până acum, televizorul s-a dovedit eficient în a opri aceste insecte care duc mai departe virusuri dintre cele mai periculoase, cum ar fi cel al malariei sau Zika.

Televizorul va fi disponibil în două versiuni. Cea mai ieftină are un preţ de aproximativ 1.700 de lei, pe când cea de-a doua ajunge şi la 2.900 de lei. Diferenţa o fac celelalte dotări, cum ar fi ecranul sau difuzoarele, nu dispozitivul de îndepărtat insecte, precizează adevarul.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.