LIFESTYLE 23 ianuarie 2014

Tehnologia, aliat în combaterea risipei

de Covasna Media | 318 vizualizări

Un chip implantat în mâncarea din frigider semnalează când expiră aceasta

Se doreşte ca această tehnologie să fie implementată cât mai repede pentru a se micşora risipă de alimente care doar în Marea Britanie ajunge la 7 milioane de tone de mâncare aruncată în fiecare an, scrie Yoda.ro.

Problema risipei alimentelor ar putea fi rezolvată dacă recipientele şi ambalajul acestora ar putea putea fi "dotate" cu un chip care poate estima momentul deteriorării lor. Chip-ul respectiv semnalează consumatorului, via SMS, când se apropie data expirării acestor alimente.

Mai mult, tehnologia poate fi folosită şi pentru a-i "reaminti" consumatorului că mai trebuie să (şi) mănânce. O comisie din cadrul Uniunii Europene doreşte implementarea cât mai rapidă a acestui chip pentru că risipă de alimente este o problemă la nivelul întregului continent.

Nu mai puţin de 920.000 de tone de mâncare, în valoare de 2,5 miliarde de lire sterline, sunt aruncate de restaurantele şi fast-food-urile britanice în fiecare an, cantitatea fiind suficientă pentru a se se oferi o masă unui număr de 1,3 miliarde de oameni. Populaţia Regatului Unit aruncă anual 7 milioane de tone de mâncare anual.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.