LIFESTYLE 26 august 2014

Sucurile care te scapă de boli

de Covasna Media | 304 vizualizări

Gustoase, răcoroase dar și foarte sănătoase. Sucurile din fructe pot preveni apariția unor afecțiuni. Totodată, pot fi folosite și în tratarea unor probleme de sănătate.

Sucul de portocale, benefic pentru inimă

Știai că dacă bei două pahare de suc de portocale în fiecare zi ești mai puțin predispus la hipertensiu­nea arterială? Este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Auvergne, Franţa. La studiu au participat 24 de bărbaţi de vârsta a doua, supraponderali, dar sănătoşi.

Fiecare dintre ei a băut câte o jumătate de litru de suc de portocale, o lună de zile, iar în următoarea lună au băut alte tipuri de sucuri. Cercetarea a concluzionat că, după perioada cu cura de suc de portocale, tensiunea arterială a fost mai mică.

Sucul de merișoare previne cariile

Sucul de merişoare are proprie­tăţi benefice asupra danturii. Acesta luptă cu bacteriile răspunzătoare pentru producerea unor anumite tipuri de acizi, care atacă smalţul și favorizează apariția cariilor.

Ei bine, băut după masă, sucul de merişoare este ca un scut şi nu mai permite acidului să atace dinţii. Totodată, studiile au arătat că meri­şoarele previn şi formarea tartrului, care este responsabil pentru apariţia afecţiunilor gingivale.

Sucul de kiwi îţi dă energie

Din jumătate de kilogram de fructe de kiwi vei obţine un suc delicios, cât şi un excelent tonic pentru organism. Nu trebuie decât să descojeşti fructele, apoi să le tai cubuleţe şi să le treci prin storcător.

La sfârşit, adaugi două-trei cuburi de gheaţă. Vei obţine o băutură care îţi va da energie cât pentru întreaga zi. De aceea, este potrivită pentru micul dejun.

Sucul de pepene detoxifiază

O cură de o lună cu suc de pepene roşu este recomandată pentru o detoxifiere a organismului. Este savuros și ușor de preparat. Amesteci miezul de la un kilogram de pepene cu două linguri de miere şi câteva cuburi de gheaţă. Ţine minte că trebuie consumat imediat după preparare, căci oxidează foarte repede.

Sucul de vişine, bogat în Vitamina C

O băutură excelentă de vară este sucul de vişine. Se prepară dintr-un kilogram de vişine, cărora le scoţi sâmburii, după care le striveşti, într-o sită.Vei obţine un suc delicios, care pe lângă faptul că te răcoreşte, este foarte bogat în vitamina C.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.