LIFESTYLE 9 noiembrie 2015

Sucul natural care este de cinci ori mai eficient decât orice sirop de tuse

de Covasna Media | 528 vizualizări

Potrivit unor cercetători, sucul natural de ananas ar fi mai eficient pentru combate­rea tusei, având şi avantajul că nu conţine elementele toxi­ce din medicamente, ci doar nutrienţi.

Ştiaţi ca sucul de ananas este cu 500% mai eficient la calmarea tusei decât orice sirop de tuse? Ananasul proaspăt contine bromelaină, o enzimă care are proprietăţi antiinflamatorii ce pot să combată infecţiile şi să elimine bacteriile. De asemenea, un pahar cu suc de ananas conţine aproape jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Pe lângă faptul că sucul de ananas conţine bromelaină şi vitamina C, este de asemenea şi o sursă bună de magneziu, care ajută corpul să maxi­mizeze absorbţia calciului şi ajută la metabolizarea carbohidraţilor şi a grăsimilor în energie şi facilitează buna funcţionare a sistemului nervos.

Dacă vă confruntaţi cu o tuse iritativă, alegeţi sucul de ananas în locul medicamentelor pentru tuse. Veţi descoperi că pe lângă faptul că este un remediu mult mai ieftin, acesta nu conţine niciun fel de elemente toxice, ci o serie de nutrienţi care vă vor ajuta să scapaţi de răceală.

Sucul de ananas nu ajută doar la calmarea tusei, ci şi la eliminarea mucusului.

În 2010, o serie de cercetători au încercat să găsească un tratament pentru bolnavii de tuberculoză. Printre descoperiri s-a numărat şi faptul că un amestec de suc natural de ananas cu miere, sare şi piper, luat zilnic, ajută la dizolvarea mucusului care se acumulează în plămâni şi care cauzează afecţiuni precum tuberculoza, scrie healthy-holistic-living.com, citat de gandul.info.

Pentru a combate tusea, preparaţi următoarea reţetă cu suc de ananas: 1 cană de suc proaspăt de ananas (preferabil ananas stors acasă), 1/4 cană de suc proaspăt de lămâie, 1 bucată mică de ghimbir (5 – 10 cm), 1 lingură de miere, 1/2 linguriţă de piper roşu.

Adăugaţi toate ingredientele în blender, amestecaţi bine şi obţineţi cel mai bun sirop pentru combaterea tusei, pe care îl puteţi lua de 2-3 ori pe zi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.