LIFESTYLE 10 martie 2015

Statistică inedită: Câte animale mănâncă un britanic în timpul vieţii sale

de Covasna Media | 307 vizualizări

Un englez carnivor consumă, în decursul vieţii sale, 7.000 de animale, printre care 11 vaci, 27 de porci şi 2.400 de pui. La vârsta de 80 de ani, carnivorii au consumat deja 30 de oi, 80 de curcani şi 4.500 de peşti fiecare, potrivit Vege­tarian Calculator.

Dacă în calcul ar fi incluse şi alte vieţuitoare, precum raţele, gâştele, caprele şi alte animale mici, numărul total al acestora ar ajunge la 7.500, scrie Daily Mail. Aceste statistici au fost prezentate de Vegetarian Calculator, un grup care militează pentru consumul mai redus de carne, în si­tuaţia în care excesul are un impact negativ asupra mediului înconjurător. Totuşi, carnivorul Steve Hunt, în vârstă de 41 de ani, care locuieşte în Londra, a declarat că nu va renunţa la consumul de animale.

„Ei cred că acest calculator vegetarian îi va şoca pe oameni, determinându-i să renunţe la carne, dar după ce l-am consultat, mi-am dorit să mănânc şi mai multă carne de curcan şi de miel”, a spus britanicul. „Vegetarienii folo­sesc mai puţine resurse, precum apa, mâncarea, petrolul, contribuie la diminuarea nivelului de CO2 din atmosferă şi animalele nu mai sunt ucise pentru consumul uman”, precizează pagina de Facebook a Vegetarian Calculator.

„Creşterea de animale contribuie mai mult la încălzirea globală decât automobilele şi este a doua cauză a fenomenului, după poluarea industrială”, afirmă Vegetarian Calculator. Autorităţile medicale din Marea Britanie recomandă consumul moderat de carne, în cadrul unei diete echilibrate şi reducerea consumului de carne roşie şi procesată, care ar contribui la creşterea riscului de apariţie a cancerului.

(gandul.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.