LIFESTYLE 25 martie 2015

Starea de sănătate ţi se poate citi pe faţă

de Covasna Media | 504 vizualizări

Aspectul feței poate spune multe despre cum stai la capitolul sănătate. Știați că, dacă ai ochii bulbucați, este posibil să ai probleme cu tiroida? Află care sunt părțile feței ce-ți arătă de ce boli riști să suferi!

Ochi

Prezența cercurilor albe în iris poate fi un semn al colesterolului ridicat. Acumularea de grăsime se poate manifesta prin depuneri de celule adipoase sau coșuri pe pleoape sau pe pielea din jurul ochilor.

În plus, pleoapele căzute pot indica paralizia facială periferică (paralizia Bell), care apare în urma leziunilor unor nervi.

Gură

Dacă ai dinții mici, este posibil să fie din cauza acidului gastric în exces și a eructațiilor frecvente. Limba neagră este rezultatul unei igiene orale precare, fumatului ori poate să apară în urma efectelor secundare ale administrării antibioticelor. Un strat negru pe limbă apare, de obicei, din cauza dezvoltării excesive a bacteriilor.

Piele

Când pielea începe să se îngălbenească, este posibil să fie un semn că suferi de diabet zaharat ori de hipertensiune arterială. Specialiștii avertizează totuși că există un risc major ca acesta să fie un simptom al insuficienței hepatice. Mai mult, ridurile adânci pot indica osteoporoză.

Urechi

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că dacă ai cute în diagonală pe lobul urechii, există o mare posibili­tate să suferi de boli de inimă. Studiile arată că cei care au pe o ureche cute vizibile au mai multe șanse să sufere de blocarea arterelor, scrie clickpentrufemei.ro.

Păr

Subțierea părului la femei poate semnala că tiroida este hiperactivă. Femeile care se confruntă cu pierderea abundentă a părului este posibil să aibă deficit de fier, deoarece fierul are o legătură strânsă cu feritina, o proteină care ajută la creșterea părului.

Una din douăzeci de femei suferă de sindromul ovarului polichistic, care este cel mai frecvent simptom al creșterii excesive a părului de pe față și a prezenței acneei. Părul facial poate apărea și dacă femeia este la menopauză.

Pierderea fierelor de păr de la sprâncene arată că tiroida este hipoactivă, și, de asemenea, că aceasta nu produce suficientă tiroxină, hormon care este implicat în formarea foliculilor piloși.

Obraz

Înroșirea feței ar putea fi un semn a inflamației pielii, dar ar putea fi, de asemenea, simptom al sindromul Cushing (expunerea organismului o perioadă mare de timp la concentrații prea mari de cortizol). Cortizolul favorizează umflarea vasele de sânge.

Obrajii albaștri sau violeți pot indica faptul că oxigenul are un nivel scăzut în sânge, care poate fi cauzat de hipertensiunea pulmonară.

Nas

Persoanele cu nasul mai mare sunt mai ferite de afecțiuni, deoarece nasul are o barieră mai bună împotriva parti­culelor de praf și de bacterii! De ce? Deoarece acesta prezintă mai multe fire de păr nazale care opresc particulele să intre în plămâni.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.