LIFESTYLE 3 februarie 2015

Singurătatea, la fel de nocivă ca fumatul a 15 țigări pe zi

de Covasna Media | 324 vizualizări

Sentimentul de singurătate poate pre­zenta aceleași riscuri pentru sănătate ca fumatul a 15 țigări pe zi sau ca și obezitatea. O spun cercetătorii de la Brigham Young University.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de peste 300.000 de persoane. Astfel, în urma răspunsurilor primite, cercetătorii americani au concluzionat că viața alături de un partener de viaţă, de părinţi şi prieteni, cât şi proprii copii îmbunătăţeşte cu 50% şansele unui om de a avea o bătrâneţe sănătoasă, lipsită de griji, scrie clicksanatate.ro.

Prietenii, de mare ajutor

Un alt studiu a arătat că oamenii care au cel puțin trei persoane de care se simt apropiate la serviciu erau cu 96% mai multe șanse să se simtă mulțumiți de viața lor. Așadar, prietenii au o mare influență asupra vieții noastre.

Lipsa unei jumătăți taie din viață

Și faptul că nu îți găsești sufletul pereche îți poate scurta durata vieții, dar poate fura și si din calitatea ei. Mai mult, singurătatea pe termen lung poate reduce cu zece ani sperața de viață a unei persoane. O spune un studiu al oamenilor de știință de la Universitatea Harvard, din Statele Unite ale Americii.

Singurătatea, contagioasă

Da, singurătatea poate fi și contagioasă, la fel ca și o răceală. Cercetătorii americani de la Universitățile Harvard, San Diego și de la cea din Chicago au descoperit că oamenii care le tot vorbesc despre cât de singuri se simt apropiaților, le pot transmite și acestora un sentiment de singurătate.

Un alt studiu din 1948 a arătat că, pe măsură ce oamenii se însingurează, devin tot mai neîncrezători în cei din jurul lor, tot mai pretențioși și, drept urmare, le este greu să-și facă noi prieteni.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.