LIFESTYLE 21 ianuarie 2016

Sfaturi pentru o alimentaţie corectă în zilele geroase

de Covasna Media | 932 vizualizări

În zilele geroase şi alimentaţia noastră ar trebui să fie una adecvată. Dacă nu e hrănit cum trebuie, organismul este expus riscului de îmbolnăvire. Proteinele, lactatele şi fructele sunt recomandările nutriţioniştilor pentru aceste perioade.

În perioadele geroase, organismul nostru are tendinţa de a consuma energia mai repede decât într-o zi obişnuită. Astfel, apare senzaţia de slăbiciune sau oboseală, iar alimentele potrivite ne pot feri de această stare. Proteinele sunt esenţiale, spun specia­liştii.

„Putem să avem un mic dejun mai consistent, să mâncăm ceva mai mult la prima masă a zilei, putem să consumăm proteine sau ouă, şi o bucată de carne este în regulă”, spune Iulia Hădărean, nutriţionist/ die­tetician.

De altfel, acum putem consuma fără probleme şi carne mai grasă, dar de buna calitate, precum peşte, raţă sau miel. Contraindicate rămân însă carnea de porc sau prăjelile, scrie citynews.ro.

„Multă lume nu ştie că trebuie să acţionăm şi pe alte două planuri. Practic trebuie să avem şi un aport de acizi graşi esenţiali, Omega 3, Omega 6. Este indicat consumul de peşte, nuci, semniţe şi alte oleaginoase”, spune şi Ioana Popa, nutriţionist/ dietetician.

Pentru a ne întări sistemul imunitar, în această perioadă geroasă trebuie să consumăm neapărat alimente care conţin vitamina C. Adică citrice, în primul rând, dar şi ardei iute, ardei gras, conopidă, roşii şi verdeţuri.

„Când vorbim de minerale trebuie neapărat să luăm în considerare zincul. Zincul este foarte important în modularea sistemului imunitar. Acesta se găseşte în stridii sau în carnea de vită, de exemplu", spune Ioana Popa.

Tot acum este indicat să consumaţi mai multe lactate decât în mod obişnuit, pentru că acestea conţin calciu.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.