LIFESTYLE 26 septembrie 2013

Sfaturi pentru menţinerea greutăţii când te laşi de fumat

de Covasna Media | 305 vizualizări

Vrei să te laşi de fumat şi te ingijorează faptul că ai putea lua câteva kilograme? Iată ce trebuie să faci ca să nu te îngraşi.

Fără gustări. Unele persoane, atunci când simt poftă de tutun apelează la o bomboană, ciocolată sau alte dulciuri. Acest obicei te va face să iei în greutate, de aceea este bine să apelezi la gustări care nu-ţi vor da peste cap silueta, la gumă de mestecat, la bomboane sau felii de fructe cu conţinut caloric scăzut.

Bea apă. Renuntaţul la fumat poate da o mai mare poftă de mâncare. Înainte şi în timpul mesei, este bine să bei cel puţin două pahare cu apă, căci te vei simţi sătul(ă) cu mai puţină mâncare.

Consumă alimente bogate în fibre. Acestea ajută oamenii să se simtă mai sătuli şi să nu aibă o poftă de mâncare excesivă, senzaţie care apare de obicei după renunţarea la fumat. Printre alimentele bogate în fibre se numără cerealele integrale, fasolea uscată, mazărea, nucile, caisele şi prunele.

Exerciţiile fizice. Ard calorii şi scad din pofta de nicotină. Exerciţiile ajută şi la eliberarea stresului, pe care multe persoane care renunţă la ţigări îl resimt mai mult decât înainte.

Cercetătorii au încercat să priceapă care este motivul pentru care majoritatea oamenilor care se lăsă de fumat, se îngraşă. În urma mai multor investigaţii, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că nicotina are un rol cât se poate de important asupra unora dintre celulele creierului. Cu toate acestea, deşi rezultatele au fost surprinzătoare, cercetătorii sunt de părere că acest lucru nu ar trebui să încurajeze fumatul, întrucât numărul deceselor cauzate de cancer este în creştere.

Potrivit cercetătorilor, se pare că nicotina este responsabilă pentru o interpretare de saţietate pe care creierul nostru o dă corpului. Şi, totodată, nicotina dă unele semnale prin care corpul este sfătuit să înceapă să consume energie. Tocmai de aceea, persoanele care se lăsă de fumat, au tendinţa să creadă că le este foame în continuu.

Se pare însă că există şi variante mult mai sănătoase de a scăpa de viciul ţigărilor fără a deveni graşi. Aşadar, este de ajuns să folosim medicamente dedicate adăugării de nicotină în corp fără a fuma, cum ar fi plasturii de nicoti­nă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.