LIFESTYLE 15 ianuarie 2014

Sexul sporeşte inteligenţa

de Covasna Media | 570 vizualizări

Activitatea sexuală sporeşte inteligenţa, stimulând producţia de celule cerebrale şi ameliorând memoria pe termen lung, po­trivit unui studiu reali­zat pe şoareci.

Potrivit autorilor acestui studiu, creierele şoarecilor de vârstă mij­locie au produs mai multe celule noi după ce acele exemplare s-au împerecheat, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea Maryland din Statele Unite afirmă, totodată, că o activitate sexuală frecventă determină o capaci­tate cerebrală mai mare.

Totuşi, beneficiile de la nivelul creierului s-au pierdut dacă activitatea sexuală a fost întreruptă.

Un al doilea studiu, realizat tot pe şoareci şi publicat în 2013, sugerează faptul că sexul contracarează efectele pe care stresul le are asupra creierului.

Deşi sexul poate să îi facă pe practicanţi mai deştepţi, reciproca acestei teorii nu este neapărat adevărată. „Chiar dacă eşti deştept, acest lucru nu înseamnă neapărat că vei avea parte de mai mult sex. De fapt, adolescenţii inteligenţi au tendinţa de a-şi amâna iniţierea în activităţile sexuale”, se afirmă într-un studiu apărut pe site-ul publicaţiei The Atlantic.

În orice caz, simpla producţie de noi celule cerebrale ar putea să nu fie suficientă.

Psihologul Tracey Shors a declarat la o conferinţă organizată de Socie­ty for Neuroscience că este nevoie de multă muncă pentru ca acele celule să supravieţuiască. „Poţi să obţii celule cerebrale noi prin sport, Prozac şi sex. Dacă îţi antrenezi creierul, îţi vei menţine vii mai multe dintre acele celule produse. Şi, dacă faci ambele lucruri, vei obţine ce e mai bun din ambele lumi - vei produce mai multe celule şi vei menţine în viaţă mai multe dintre ele”, a explicat ea.

(Mediafax)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.