LIFESTYLE 8 iulie 2014

„Secretul” sâmburilor de pepene roşu

de Covasna Media | 571 vizualizări

Ca să profitaţi din plin de valorile nutriţionale ale sâmburilor de pepene roşu trebuie să-l consumaţi cu seminţe cu tot dimineaţa pe stomacul gol.

Pepenele roşu consumat la desert, după masă, duce la balonare şi indigestie şi se recomandă să fie mâncat cu tot cu sâmburi pe stomacul gol sau între mese. În felul acesta, spun specialiştii în nutriţie, consumarea acestui pepene tratează multe proble­me de sănătate, de la rinichi până la inimă.

Sâmburii conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Pe lângă efectul antioxidant, sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici şi protejează împotriva pietrelor la rinichi.

Sâmburii de pepene roşi protejează şi sistemul cardiovascular, întrucât conţin şi o substanţă chimică, numită cucurbocitrina, care dilată capilarele şi reglează tensiunea arterială. De asemenea, sâmburii au cea mai mare concentraţie de licopen comparativ cu oricare altă legumă sau alt fruct proaspăt prevenind astfel infarctul miocardic.

Sâmburii de pepene mai conţin seleniu, gră­simi esenţiale şi vitamina E, care lupta împotriva radicalilor liberi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.