LIFESTYLE 11 iunie 2015

Secrete de frumusețe din jurul lumii

de Covasna Media | 492 vizualizări

În funcție de țara din care provin, femeile din întreaga lume au propriile secrete și trucuri atunci când vine vorba de întreținerea frumuseții.

În cele ce urmează, îți vom dezvălui câteva metode tradiționale de îngrijire ale femeilor din diferitele părți ale globului!

Femeile din Israel iubesc nămolul

Ele folosesc de mii de ani măștile tradiționale cu nămol din Marea Moartă. Mai exact, femeile își acoperă tot corpul în acest nămol, iar apoi intră în apa mării pentru a-l îndepărta. Acest nămol se folosește ca mască pentru întreg corpul, inclusiv pentru ten.

Nămolul se găsește în toate magazinele specializate în îngrijire și frumusețe din întreaga lume.

Femeile din Grecia adoră rozmarinul

Ele folosesc apa de rozmarin pentru a-și curăța în profunzime firul de păr de eventualele produse cosmetice.

Mai exact, se fierbe un pumn de rozmarin într-un litru de apă, se lasă să se răcească și se strecoară. Apoi, se clătește părul cu această infuzie, care conferă volum și o strălucire deosebită.

Femeile din Japonia se îmbăiază în sake

Japonezele adaugă sake (vin din orez) în apa în care se îmbăiază, acesta fiind cel mai răspândit tratament de înfrumusețare al asiaticelor.

Adaugă și tu câteva pahare de sake (3-4) în apă și relaxează-te timp de o oră. Această băutură acționează ca un exfoliant asupra pielii și îndepărtează petele de vârstă sau alte imperfecțiuni ce țin de culoare.

Femeile din China folosesc apă de orez

Mai exact, chi­­nezoaicele își curăță te­nul cu apă de orez pen­­tru a preveni îmbătrânirea pielii, astfel că pielea are un aspect tânăr. Pentru a obține apă de orez, ai nevoie de orez chine­zesc și apă îmbuteliată. Se lasă orezul în apă timp de 30 de minute, apoi se strecoară, iar apa se depozitează într-un recipient curat. Apa de orez se aplică pe ten o dată pe săptămână cu ajutorul unei dischete de bumbac.

Femeile din Franța fac băi în lapte

Asemeni Cleopatrei, franțuzoaicele își îngrijesc pielea cu lapte integral. Adaugă 2-3 căni de lapte în apă și relaxează-te cel puțin jumătate de oră. Rezultatul? O piele fină și catifelată.

Dacă pielea ta este extrem de uscată sau deshidratată, mărește cantitatea de apă cu până la 6-7 căni.

Femeile din Australia scapă de mătreață cu ulei de arbore de ceai

Mai exact, se adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai în șamponul pe care îl folosești de obicei. Pe lângă faptul că vei scăpa de mătreață, părul va căpăta un miros proaspăt.

Femeile scandinave folosesc apă cu gheață

Acesta este un rutual de frumusețe vechi de mii de ani și este util pentru tonifierea pielii sau pentru reducerea pungilor din jurul ochilor.

Păstrează la frigider o sticluță cu apă minerală și pulverizeaz-o pe față pentru un lifting natural.

Italiencele folosesc ouă pentru îngrijirea părului

Italiencele folosesc măștile cu ouă pentru hidratarea în profunzime a podoabei capilare. Mai precis, se bat spumă două albușuri de ou, se aplică spuma pe părul umed și se lasă să acționeze timp de zece minute.

(clicksanatate.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.