Schimbarea parolelor foarte des nu este foarte sigură
Un studiu recent prezentat de un specialist al Federal Trade Commission (FTC) din SUA arată că schimbarea parolelor după o anumită perioadă de timp, nu foarte lungă, nu ajută la securizarea conturilor, ci poate avea un efect invers.
Potrivit lui Lorrie Cranor, tehnolog şef la FTC şi profesor la Carnegie Mellon, când oamenii sunt obligaţi să îşi schimbe parolele au tendinţa să aleagă combinaţii mai slabe, scrie Go4it.
Mai mult, de obicei oamenii nu schimbă complet vechea parolă, ci doar un simbol, o literă sau o cifră din aceasta. De exemplu, în loc de „S” pun „$” sau mută cifrele de la sfârşit la începutul parolei.
Potrivit lui Cranor, managerii IT care insistă ca parolele să fie schimbate ar trebui să-i încurajeze pe angajaţi să folosească un manager de parole, precum LastPass sau DashLane, care generează combinaţii puternice, potrivit Go4it.
Conform specialiştilor, parolele trebuie schimbate după o anumită perioadă pentru o mai bună securitate, însă aceasta nu trebuie să fie prea scurtă, de o lună sau două.
Potrivit studiului prezentat de Cranor, realizat de Carleton University, schimbarea unei parole puternice nu este necesară după 60-90 de zile, deoarece statisticile arată că acest lucru nu aduce beneficii reale, conform Go4it.