LIFESTYLE 28 mai 2014

Săraci, dar graşi. Obezitatea a explodat din cauza crizei financiare

de Covasna Media | 348 vizualizări

Criza a făcut să ia amploare fenomenul obezităţii, fiindcă familiile sărace au înlocuit alimente precum fructele şi legumele cu unele cu un conţinut mare de calorii, potrivit unui studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

În Europa, obezitatea a fost constatată mai ales în Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda şi Slovenia, a declarat pentru agenţia EFE unul dintre autorii studiului, Michele Cecchini.

Potrivit celor mai recente date, numărul persoanelor obeze a continuat să crească în ultimii cinci ani, însă într-un ritm mai scăzut decât în perioada precedentă.

Procentajele în acest sens aproape că s-au stabilizat în Anglia, Italia, Coreea sau SUA, însă nivelurile au crescut cu două sau trei procente în Australia, Canada, Franța, Mexic, Spania şi Elveţia.

Rata medie a obezităţii în spaţiul OCDE era de 15% în 2012, iar rate mai mari se înregistrau mai ales în Australia (21,3%) şi SUA (28,3%). Ţările mai puţin afectate de această problemă erau Coreea (2,1% obezi în ansamblul populaţiei), Elveţia (8,1%) şi Italia (10%).

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică aminteşte că "efectele sociale şi economice ale acestei epidemii sunt dramatice, întrucât expun un număr tot mai mare de persoane unor boli cronice precum diabetul, bolile de inimă şi cancerul".

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.