Şapte trucuri simple care te vor face să pari mai inteligent
Nu trebuie să fii inteligent pentru a da impresia că eşti. Cel puţin asta arată cercetările ştiinţifice din ultimul deceniu. Totul se rezumă la transmiterea unor semnale corecte.
Nu ţine berea în mână
Oamenii au tendinţa să facă lucruri prosteşti atunci când consumă alcool. Un studiu realizat de Universitatea din Michigan şi cea din Pennsylvania a arătat că şi simplul gest de a ţine o bere în mână te face să pari mai puţin inteligent.
Mergi cu aceeaşi viteză ca cei din jurul tău
„Oamenii folosesc viteza de mişcare pentru a deduce prezenţa de spirit a altor persoane”, reiese dintr-un studiu realizat de Cary Morewedge de la Universitatea din Boston. Pe scurt, dacă mergi mai repede sau mai încet decât cei din jurul tău, ei te vor crede mai puţin inteligent.
Poartă ochelari cu rame groase
Cercetările arată că dacă porţi ochelari eşti mai puţin atrăgător, însă pari mai deştept. Mai mult, aspectul ochelarilor este, de asemenea, important. Ramele groase, „dintr-o bucată” îţi vor da un aer mai inteligent decât cele subţiri.
Foloseşte graficele
Oamenii sunt mai predispuşi să creadă o teorie dacă această este expusă într-un mod „ştiinţific”, adică dacă este însoţită, spre exemplu, de grafice, reiese dintr-o cercetare din 2014 a oamenilor de ştiinţă de la Cornell.
Vorbeşte expresiv
„Discursul expresiv, cu cadenţe şi puţine pauze ce pot fi observate, duce la creşterea credibilităţii şi la sporirirea impresiei de inteligenţă”, scrie Leonard Mlodinow, autorul cărţii „Subliminal: Cum îţi controlează inconştientul comportamentul”.
Uită-te în ochii oamenilor
Privitul în ochi în timpul unei conversaţii te face să pari mai deştept, reiese dintr-o cercetare realizată de Nora Murphy, de la Universitatea Loyola Maryland. „Privitul în ochi în timp ce vorbeşti a fost considerat un comportament cheie”, notează ea.
Îmbracă-te deştept
Studiile arată că hainele pe care le purtăm „modelează” percepţia altora despre capacităţile noastre. „Hainele pe care le purtăm au putere nu doar asupra celor din jur, dar şi asupra propriei persoane”, reiese dintr-un studiu al celor de la Universitatea Northwestern.
(descopera.ro)