LIFESTYLE 24 noiembrie 2015

Şapte remedii casnice care chiar funcţionează

de Covasna Media | 337 vizualizări

Există foarte multe remedii naturale, însă nu se poate spune despre toate că au un efect dovedit. Acţiunea benefică a acestor şapte remedii este, însă, dovedită de studii.

Acestea sunt remedii casnice ciudate care pot fi folosite pentru a trata durerea, pentru îndepărtarea răcelii, pentru calmarea unei dureri de cap sau pentru albirea dinţilor, scrie gandul.info citând Business Insider.

Gargara cu apă

Simţiţi că vă ia răceala? Încercaţi să faceţi gargară cu apă. Concluzia unui studiu pe aproape 400 de voluntari sănătoşi a fost că cei care au încercat această metodă aveau şanse mai mici de a se alege cu infecţii ale tractului respirator superior, o infecţie legată de cele mai multe ori de răceală şi gripă.

Ghimbir

Dacă vi se face rău de mişcare în timpul călătoriilor, încercaţi să luaţi la dumneavoastră bomboane de ghimbir. Un studiu arată că un gram de rădăcină de ghimbir este de ajutor în tratarea simptomelor răului de mişcare, dar şi în cazul senzaţiei de greaţă în urma chimioterapiei. Potrivit unui medic, ghimbirul ar putea fi folositor şi pentru eliminarea gazelor şi a indigestiei.

Supa de pui

Cu toate că încă nu se ştie de ce supa de pui ne face să ne simţim mai bine atunci când suntem răciţi, cercetătorii s-au convins şi ei de acest lucru. Supa pare să ajute la calmarea inflamaţiilor care declanşează celelalte simptome ale răcelii.

Fructe şi legume proaspete

Pe măsură ce mestecaţi mere sau morcovi, de exempplu, bucăţile mici şterg suprafaţa dinţilor, ajutînd la îndepărtarea petelor. Merele şi căpşunile conţin şi acid malic, care ajută la albirea dinţilor.

Miere

Nu suportaţi gustul siropului de tuse? Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă mierea ca remediu împotriva tusei, iar un studiu din 2012 arată că zece grame de miere luate de copii înainte de culcare au dus la alinarea tusei şi la un somn mai bun.

Gheaţă

Migrenele ar putea fi îndepărtate prin aplicarea unei pungi cu gheaţă pe cap sau la ceafă. Într-un studiu din 2013, oamenii care au folosit gheaţă pentru 30 de minute atunci când a apărut senzaţia de durere de cap spuneau că acea senzaţie începea să dispară.

Bandă adezivă

Un studiu din 2002 a descoperit că acoperirea negilor cu bandă adezivă a fost mai eficientă decât îngheţarea acestora. Cu toate acestea, există şi studii care nu au fost la fel de convingătoare. Dacă doriţi să încercaţi totuşi, curăţaţi zona afectată, tăiaţi o bucată de bandă adezivă un mic mai mare decât negul şi lipiţi-o peste acesta. Înlocuiţi banda o dată la câteva zile până când dispare negul.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.