LIFESTYLE 24 august 2017

Românii sunt printre cei mai leneși când vine vorba de mersul pe jos

de Covasna Media | 737 vizualizări

Românii fac în medie 4759 de pași zilnic, situându-se pe locul 32 din 46 de țări analizate, clasamentul fiind condus de locuitorii din Hong Kong, cu 6880 de pași, și din China (6652 de pași).

Cei mai „leneși” sunt locuitorii din Indonezia, cu 3513 pași zilnic, și Arabia Saudită, cu 3807 pași, scrie Mediafax.

Rezultatele fac parte dintr-un studiu realizat de cercetători de la universitatea Stanford din California, care au analizat activitatea fizică a locuitorilor din peste 100 de țări ale lumii, folosind datele furnizate de telefoanele mobile.

Circa trei sferturi dintre adulții din țările dezvoltate și jumătate din adulții din țările în curs de dezvoltare posedă un smarphone, dispozitiv care poate înregistra numărul de pași făcuți. Cercetătorii au analizat 68 de milioane de înregistrări zilnice ale activității, pentru 717.527 de cetățeni din 111 țări, dar studiul s-a concentrat pe 46 de țări, fiecare cu mai mult de 1.000 de participanți.

Pe lângă numărul de pași, cercetătorii au mai avut acces la vârsta, sexul, înălțimea și greutatea participanților, iar în baza datelor au calculat un indice al inegalității activităților fizice, asemănător indicelui Gini, al inegalității veniturilor.

Datele corelate arată că țările în care indicele activității fizice este mare sunt și țările care au un mare număr de obezi și au evidențiat o serie de particularități, cum ar faptul că în țările unde există disparități mari în activitatea fizică, femeile sunt mai sedentare decât bărbații, iar obezitatea este mai răspândită printre acestea.

Pe plan global, cetățeanul mediu face cam 5.000 de pași zilnic. Un suedez face 5863 de pași, un elvețian 5512, un italian 5296, un american 4774, un grec 4350 și un brazilian 4289.

Cercetătorii vin cu propunerea de a face orașele mai pietonale, a genera un mediu mai sigur și mai îmbietor pentru mers.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.