LIFESTYLE 20 martie 2016

Revoluţie tehnologică: Televizorul viitorului îl vom împacheta ca pe hârtie

de Covasna Media | 582 vizualizări

Peste numai câţiva ani, gadgeturile din prezent, de la laptopuri la telefoane şi televizoare, vor intra în istorie, locul acestora urmând să fie luat de o gamă incredibilă de produse demne de filmele SF. Ne pregătim de revoluţia OLED!

Când spunem că va fi o adevărată revoluţie, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED vor ajunge, treptat, să echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic, relatează GadgetReport.ro.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi şi vom trece la unele extrem de subţiri, flexibile şi indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni ne dorim, care vor fi „tă­iate” în magazin, şi pe care le vom aplica pe perete, acasă, ca pe tapet.

Vom avea până şi sticle şi borcane cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre conţinutul acestora, sfaturi de sănătate etc.

În 10-15 ani de acum încolo, tehnologia care acum este de top ni se va părea învechită, precum magnetofoanele sau televizoarele cu tub catodic.

Primul ecran LG super-flexibil OLED, de 18 inchi, poate fi împachetat precum o foaie de hârtie şi este rezistent la lovituri, apă şi praf.

Noul ecran OLED, protejat cu o folie de poliamidă, are o grosime de numai 3 cm si o rezoluţie de 1,200 x 810 pixeli. Potrivit şefului LG Display, In-Byung Kang, noile ecrane OLED ar urma să intre în producţie anul viitor, atunci când vom vedea şi primele televizoare cu astfel de display-uri.

Alături de LG, şi alte companii precum Samsung, Sony şi Apple dezvoltă tehnologii OLED care urmează să debuteze la scară comercială în următorii 4-5 ani.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.