LIFESTYLE 23 iunie 2015

Reţeta vacanţei de vis: trei „ingrediente” pentru un sejur perfect

de Covasna Media | 422 vizualizări

Oamenii de ştiinţă au descoperit modalitatea perfectă de a transforma o vacanţă obişnuită într-o perioadă de neuitat, graţie unor „ingrediente” aflate la îndemână.

Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit reţeta pentru vacanţa perfectă. Potrivit neuropsihologului David Lewis, fondatorul centrului de cercetare Mindlab International, cele trei elemente principale care pot face o vacanţă greu de uitat sunt compania (persoanele alături de care ne aflăm), care contează în proporţie de 22%, perioada de timp, importantă în proporţie de 17%, şi locaţia, care contează în proporţie de 15%.

Alte „ingrediente” importante pentru o vacanţă de vis sunt acti­vităţile, originalitatea, sunetele, vremea, peisajele, mirosurile şi a fost desfăşurat cu ajutorul a 6.000 de europeni, scrie adevarul.ro.

Cercetarea a arătat că bărbaţii şi femeile îşi concentrează aten­ţia către detalii diferite. De exemplu, bărbaţii îşi amintesc imediat detalii precum peisaje şi sunete, în timp ce femeile sunt mai atente la locaţie şi activităţi.

Mai mult decât atât, studiul a arătat cât de importantă este pentru noi vacanţa. Conform rezultatelor, oamenii sunt mult mai fericiţi în momentul în care coboară din avion alături de persoana iubită decât atunci când îşi imaginează că vor câştiga la loterie sau vor fi promovaţi la locul de muncă.

„Cele mai preţioase momente ale participanţilor la studiu sunt alături de cei pe care îi iubesc – parteneri, membri ai familiei sau prieteni apropiaţi, aşa că putem concluziona că oamenii sunt cheia amintirilor frumoase de vacanţă”, a precizat Lewis.

În rândul celor intervievaţi, momentele memorabile din vacanţă sunt răsăriturile, în proporţie de 47%, vizitarea unui loc spectaculos, în proporţie de 35%, întâmplările spontane alături de cei dragi, în proporţie de 25% şi lenevitul în jurul piscinei, în proporţie de 7%.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.