LIFESTYLE 16 octombrie 2013

Renunţă la fumat: 4 sfaturi pentru a uita de ţigări

de Covasna Media | 335 vizualizări

Pentru a renunţa la fumat odată pentru totdeauna ai nevoie de toate resursele pe care le ai la dispoziţie, mai ales dacă acest obicei se întinde pe o perioadă mare de timp. A renunţa la fumat este o decizie foarte grea, însă jumătate din bătălie este câştigată de vreme ce ai ajuns la concluzia că trebuie să faci o schimbare în viaţa ta. Mulţi oameni se gândesc că decizia de a renunţa la fumat este excelentă pentru sănătatea lor, însă este greu să scape de acest obicei.

Cercetătorii au demonstrat că terapiile comportamentale sunt modalităţi excelente pentru a înlocui produsele pe bază de nicotină care înlocuiesc ţigările sau alte medicamente. În plus, suportul prietenilor şi al fami­liei este crucial. Răspândeşte vestea că renunţi la fumat şi ia în considerare să rogi şi alţi membri ai familiei să ţi se alăture.

Iată 4 sfaturi care vă vor ajuta să renunţaţi la acest viciu:

Foloseşte substitute la ţigări când vrei să renunţi la fumat 

Folosirea produselor pe bază de nicotină sau a medicamentelor dublează şansele de a renunţa la fumat. În momentul în care renunţi la fumat corpul tău tânjeşte după nicotina cu care a fost obişnuit în toţi aceşti ani. Însă nu nicotina este cea mai periculoasă parte a fumatu­lui. Sunt alte componente din tabac care îţi fac rău precum monoxidul de carbon. Nicotina din medicamente este absorbită lent şi în cantităţi reduse astfel încât rareori dă dependenţă.

Cere sprijin când te-ai hotărât să renunţi la fumat 

Ai nevoie de sprijin pentru a depăşi stresul renunţării la această componentă a vieţii tale. Doctorul de familie îţi poate prescrie medicamentele necesare pentru a înlocui ţigările. Prietenii şi familia îţi pot asigura umărul pe care să te sprijini şi te pot încuraja să rămâi nefumător. Ei sunt cei care trebuie să-ţi distragă atenţia în momentul în care simţi nevoia unei ţigări şi să te înţeleagă dacă eşti puţin morocănos.

Fă un plan pentru a renunţa la fumat 

Dacă nu ai un plan pentru succes îţi planifici eşecul. Dacă vrei să renunţi azi, însă nu ţi-ai făcut un plan care să te ajute să-ţi atingi obiectivul acum este timpul potrivit. Gândeşte-te la problemele sau obstacolele pe care le vei avea de rezolvat/depăşi. Şi ia în calcul şi modalităţi prin care să-ţi răsplăteşti fiecare zi fără ţigări.

Este important să ştii motivul pentru care vrei să renunţi la fumat 

Eşti pe punctul de a face un pas uriaş pentru îmbunătăţirea vieţii tale. Asigură-te că ştii foarte bine motivele pentru care vrei să renunţi la fumat. Cel mai important dintre acestea este dorinţa de a trăi mai mult. Este un cadou pe care ţi-l faci atât ţie cât şi familiei tale.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.