LIFESTYLE 24 mai 2016

Remediu antimahmureală inedit

de Covasna Media | 525 vizualizări

În supermarketurile din Coreea de Sud a fost lansat un remediu antimahmureală care le va alunga durerile de cap, stare de greaţă şi ameţelile petrecăreţilor care au consumat prea mult alcool.

Este vorba despre o îngheţată cu aromă de grapefruit, numită Gyeondyo-bar, care conţine un ingredient minune, folosit ca remediu împotriva mahmurelii încă din secolul al XVII-lea, şi anume stafidele orientale provenite din arbustul Hovenia Dulcis. Un studiu făcut cu ceva timp în urmă pe şoareci a confirmat că extractul din seminţele Hovenia Dulcis are capacitatea de a neutraliza efectele negative ale alcoolului.

Fructul respectiv intră în compoziţia îngheţatei în proporţie de 0.7%, iar beneficiile ar fi oferite de conţinutul ridicat de fructoză, glucoză, minerale, calciu şi fier ale acestuia.

În Coreea de Sud, industria remediilor antimahmureală este estimată la peste 100 de milioane de euro anual, ţinând cont că angajaţii obişnuiesc să iasă după serviciu în oraş ca să bea împreună. Produsele care se găsesc pe piaţă sunt foarte variate, de la prafuri şi pastile până la cosmetice pentru femei menite să mascheze urmele unei beţii, notează Daily Mirror, citat de adevarul.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.